Manisa / Akhisar Macide - Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi

Telefon:0236 414 92 11 Adres:Hürriyet Mahallesi 450 Sk. No168 Akhisar / MANİSA Web Sitesi:https://macideramiztaskinlar.meb.k12.tr Manisa Okulları, Manisa Akhisar Okulları, Manisa Fen Liseleri, Manisa Akhisar Fen Liseleri, Fen Lisesi Haberleri, Manisa Fen Lisesi Haberleri, Manisa Akhisar Fen Lisesi Haberleri
Kaynak:https://macideramiztaskinlar.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonÜlkemizin her yönden kalkınmasını ilke edinmiş, bilimin her alanında hizmet ederken insanı odak alan, milli ve manevi değerlerine sahip çıkmayı yaşamının bir parçası haline getiren, yurt ve dünya meselelerine duyarlı, sorumluluk bilincini kişiliğiyle yoğurmuş bireyler yetiştirmek.
MisyonMilli Eğitiminin Temel Kanunu´nda belirtilen genel ve özel amaçlar doğrultusunda Türk Milli Eğitiminin Temel İlkelerinden taviz vermeyen, eğitim ve öğretim lideri özelliğine sahip yönetici kadrosu ve alanında yetkin, mesleki gelişimini önemseyen, eğitimdeki yeni paradigmayı kavramış, günceli ve süreli-süresiz yayınları takip eden bir eğitim kadrosuyla; etkili ve disiplinli ders çalışmayı alışkanlık haline getirmiş, sosyal aktivitelere katılan, yetiştiği kültürün milli ve manevi değerlerini özümsemiş, milli birlik ve beraberliğin önemini kavramış, yurt ve dünya meselelerini düşünen, sorgulayan ve çözüm üreten, insana değer veren, ülkesinin çağdaş medeniyetleri yakalayıp geçmesi için gerekli sorumluluk bilincini almış bireylerin yetiştirildiği bir eğitim ortamı oluşturmak.
Telefon0236 414 92 11
Faks0236 414 82 48
AdresHürriyet Mahallesi 450 Sk. No168 Akhisar / MANİSA
İnternet Sitesihttps://macideramiztaskinlar.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriManisa-Akhisar
Ulaşımİl Merkezine 40 km
İlçe Merkezine 4 kmŞehir içi toplu ulaşım araçlarıyla sağlanmaktadır.
Merkezden Uzaklıkİl Merkezine 40 km
İlçe Merkezine 4 km
Servis BilgisiOkul Aile Birliği bünyesinde okul servisi vardır.
Kontenjan Bilgilerihttps://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06006.aspx adresinde güncel kontenjan bilgilerini takip edebilirsiniz.
Ders Saatleri08.10-15:40
Yabancı DilİNGİLİZCE
ALMANCA
Isınma TürüDoğalgaz
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
Sportif EtkinliklerSatranç, Masa Tenisi, Basketbol, Bocce, Müzik, Futsal
Bilimsel Etkinlikler1- TÜBİTAK Kimya Projesinde ekibimiz Kimya öğretmenimiz Yaşar AKBULUT sorumluluğunda iki öğrencimiz ile birlikte elemeleri geçerek finale kalmıştır.
2.TÜBİTAK Matematik Olimpiyat Takımında iki öğrencimiz çalışmalarını sürdürmektedir.
3.TÜBİTAK Matematik Olimpiyat Takımı elemelerinde 9.sınıflardan bir öğrencimiz 3. olarak bronz madalya aldı.
4-Ankara Özel Milli Eğitim Vakfı (MEV Koleji) Aziz SANCAR Proje Yarışmasında TÜBİTAK Kimya Projesinde ekibimiz yarışmalara katıldı
5-4007 TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi.
6- Ankara Pursaklar Fen Lisesinde “Fen Liseleri II.Ulusal Öğrenci Kongresine” 10. sınıf öğrencimiz Kimya öğretmenimiz Yaşar AKBULUT sorumluluğunda katılarak bildiri yayınladılar.
Projeler1a- 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün düzenlediği Proje Okulları arası proje yarışmasında Süreyya Rahmanoğlu sorumluluğunda Batuhan Akyol ve Sude Nur Kalyoncu Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında Türkiye 1.si olmuştur.
1b- 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün düzenlediği Proje Okulları arası proje yarışmasında Tamer KOCAÖĞÜT sorumluluğunda Elif UĞURLU ve Ecem ÖZKUL Endüstriyel Tasarım alanında Türkiye 3.sü olmuştur.
2- 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı İstanbul Teknofest Finallerine Tamer KOCAÖĞÜT Sorumluluğunda Mehmet Ali ÖZKAN ve Mehmet Mahser MERİÇ katılım hakkı kazanmıştır.
3- Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var
4- Değerler Eğitimi
5- TÜBİTAK Araştırma Projeleri
6- Bursa Bilim Festivali
7- İstanbul Teknofest
  • Öğretmen Sayısı24
  • Öğrenci Sayısı323
  • Derslik Sayısı12
  • Kütüphane Sayısı1
  • Yemekhane Sayısı1
  • Revir Sayısı1
Kaynak:https://macideramiztaskinlar.meb.k12.tr/45/03/972705/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)