Adnan Menderes Anadolu Lisesi Olarak Okulumuzu Renklendirme ve Çeşitlendirme Çalışmalarımız Tam Gaz Devam Ediyor.

Öğrenciler ve öğretmenlerimiz ile kulüp olarak toplanıp okulumuza hayat katıyoruz. Gönüllülük esasında bir araya geldiğimiz faaliyetlerimizi bazen bahçede bazen okul duvarlarında icra ediyoruz. 

Okulumuz öğretmenleri olan Zehra USTA ve Müge GİRGİN öğretmenlerimiz; yardım ve kardeşlik, örgüye teşvik, hobi kazandırma amaçlarıyla "Bir İp, Bir İlmek, Bin Yardım" adındaki okul kulübümüzü kurdular. Projemiz sosyal faaliyet ve yardımlaşma konusunda öğrencilerimize yardımcı oluyor. Çalışmalar her gün ve tüm tenefüslerde durmaksızın devam ediyor ve bazı günler bahçede açık hava eşliğinde sürdürülüyor. Gönüllü olarak herkes katılabiliyor. Her gün öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz; kıyafet, battaniye, patik, bebek giysileri gibi birçok farklı ürünü tatlı sohbetler eşliğinde ortaya koyuyor.  Yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkan ürünler okulumuzun sergisinde sergilenecek ve sonrasında yardıma ihtiyacı olan kişilere gönderilecek. Böylelikle projemiz amacına kavuşmuş olacak. Şişlerimizle sadece ip işlemiyoruz aynı zamanda kalplerimiz kilometrelerce ötemizdeki insanlarla ilmek ilmek işleniyor ve sevgi bağı kuruluyor. "Bir Elde Şiş; Bir Elde İp Birleştiriyoruz Kalplerimizi İlmek İlmek... "

 Bir diğer çalışmamızla ise okulumuza hayat veriyor ve renklerle canlandırıyoruz. Gönüllü olarak faaliyet gösteren okulumuz öğrencileri bir ellerine fırça bir ellerine palet alarak duvarların başına geçiyorlar. Görsel atölyemiz, bilişim atölyemiz ve koridorlarımızın tek renk ve klasik olmasına göz yummuyorlar ve ilgi çekici renklerle göze hitap eden sanatlarını duvarların üstüne serpiyorlar. Aynı zamanda öğrencilerimiz ders stresi gibi konulardaki endişelerinden uzaklaşıp zihinleri temizleyerek nefes almış oluyorlar. Bu durumda yapılan faaliyetler herkes için yararlı bir hale geliyor. İçsel kargaşalarından uzaklaşıp hayal güçlerini kullanarak zihinlerindekini kalem ve fırçaya aktarıyorlar. Adeta yaratıcılıklarını konuşturuyorlar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)