1. Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2021 yılında ilk kez düzenlenecek olan Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, Türkiye ve KKTC'deki lise ve dengi okullarda eğitim gören öğrenciler ile BİLSEM ve Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nin, Bilim Merkezleri'nin lise seviyesindeki öğrencileri arasında alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık oluşturmak; öğrencilere teknik, mesleki ve takım çalışması deneyimi kazandırmak ve Elektrikli Araçların ülkemizde gelişimi için teknik destek ve insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlar.

Değerlendirme; yarış kapsamında alınan Gelişme Raporu, Teknik Tasarım Raporu ile Sürüş Videosu ve yarış puanlaması olarak üç farklı aşamada yapılacaktır. Gelişme Raporu ve Teknik Tasarım Raporu dosyalarını göndermeyen takımlar yarışmaya katılmaya hak kazanamaz.

Gerçekleştirilecek yarışma kapsamında 15.000 TL birinci hazırlık desteği ve 10.000 TL ikinci hazırlık desteği verilmektedir. Yarışma sonunda kategorilerinde birinci olan takımlara 30.000 TL, ikinci olan takımlara 20.000 TL, üçüncü olan takımlara 10.000 TL ve 15.000 TL Yerli Tasarım Ödülü, 10.000 TL değerinde Görsel Tasarım ve Kurul Özel Ödülleri ve 3.000 TL değerinde Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşvik Ödülü verilecektir.

Yarışma, 31 Ağustos - 5 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul Park Formula 1 Yarış Pistinde düzenlenecektir.

Başvurular, https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/tr/ sistemi üzerinden çevrimiçi yapılacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırklareli Pınarhisar Pınarhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)