10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası

Ülkemizde ve dünyada;  engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek, onları topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek, toplumsal yaşama ve diğer bireylerle eşit şartlarda katılım sağlamalarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler'de alınan kararla 10-16 Mayıs tarihleri "Dünya Engelliler Haftası" olarak anılmaktadır. Engelliler Haftası; engelli bireylerin haklarına saygı duyulması, toplumsal katılımın sağlanması ve herkesin eşit şartlarda yaşayabilmesi için önemli bir fırsattır.

H.İhsan Yeşilli Özel Eğitim Anaokulu olarak engelliler haftası boyunca okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlimizde düzenlenen etkinliklere öğrenci ve öğretmenlerimiz ile katılım sağlandı. Ayrıca öğrencilerimizin anneler gününü kutlayan “Anneler Günü” kutlama programı da düzenlendi.  

             ‘’10-16 Mayıs Engelliler Haftası” vesilesiyle bu kapsamda yapılacak tüm çalışmaların engelli kardeşlerimizin sorunları hususunda toplumumuzun her kesiminde hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine mutlu ve huzurlu güzel günler diliyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırşehir Merkez H. İhsan Yeşilli Özel Eğitim Anaokulu

Kaynak:https://767480.meb.k12.tr/icerikler/10-16-mayis-engelliler-haftasi_15166434.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)