10 Aralık İnsan Hakları Konulu Videomuz

İnsan hakları; tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasıdır. Herkes, cinsiyet, ırk, renk, din, dil, yaş, tabiiyet, düşünce farkı, ulusal veya toplumsal köken, zenginlik gibi fark olmaksızın kanun karşısında eşittir.

İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyeti ile sahip olması gereken hakların hepsine " İnsan Hakları" denir.

Her yıl 10 Aralık gününü de içine alan hafta "İnsan Hakları Haftası" olarak kutlanır. Hafta süresince kişi hakları belirtilir, insanca yaşamanın önemi anlatılır. İnsan sevgisinin herkese aşılanması sağlanır. İnsan haklarına saygı göstermeyen kişi ve milletler asla barışı sağlayamazlar.

10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında Adalet Bölümünün hazırladığı videomuz aşağıdadır. Her insanın eşit derecede yaşama hakkına sahip olduğu, insanlık onuruna yaraşır, barış içinde, adil bir dünyaya kavuşmak en büyük dileğiyle...

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Yalova Merkez Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)