10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Düzenlendi

10 Kasım Atatürk'ü Anma programları kapsamında ilk tören, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına; Kazımkarabekir Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Çelenklerin sunulmasından sonra saat 09:05'te siren sesiyle birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk büyükleri ve tüm şehitlerimiz için iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşımızın söylenmesi ile birlikte bayraklar yarıya indi.

Çelenk sunma töreni sonrasında anma programı, Kazımkarabekir Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliklerle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın akabinde, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Konuşma sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler, sinevizyon gösterileri, kısa film gösterimi ve sahnelenen tiyatro gösteriminin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirilmesi, Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin sergilediği zeybek gösterisi ilgiyle izlendi.

Daha sonra 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilmesi ile program sona erdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Kazımkarabekir Kazımkarabekir Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)