10 Kasım Atatürk´ü Anma Programımız

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi M. K. ATATÜRK´ ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü programını gerçekleştirdik. 10 Kasım Pazar günü İlçemiz Hükümet Konağı önünde çelenk sunma ile başlayan tören, ilçemiz Anadolu Lisesinde devam etti.

Okulumuzdaki anma programı ise 11 Kasım Pazartesi günü yapıldı. Okulumuz Edebiyat öğretmeni Pınar Hanım öncülüğünde, okulumuz Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda sergilenen program ilgiyle izlendi. Saygı duruşu ve akabinde söylenen İstiklal Marşı´nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Yapılan konuşmada özetle: "Mustafa Kemal Atatürk bir konuşmasında "Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar." demiştir. "İşte biz öğretmenler de aklı ve bilimi rehber edinip bunu geleceğimiz olan öğrencilerimize aşılama derdindeyiz ve Büyük Atatürk'ün mirasçılarıyız." denildi.

Daha sonra okulumuz öğrencileri günün anlam ve önemiyle ilgili şiir ve metinlerini okudular.

Video gösterimlerinin ardından anma tören sona erdi.

Töreni hazırlayan Pınar Hanım başta olmak üzere görevli öğrencilerimize ve okulumuz "kültür edebiyat kulübü" öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Trabzon Çarşıbaşı Çarşıbaşı Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kaynak:https://karadenizmtal61.meb.k12.tr/icerikler/10-kasim-ataturku-anma-programimiz_8150135.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)