10. Uluslararası Pera Piyano Festivali’ne Katıldık

Festivalde Niğde’yi Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Duygu Yamanoğlu temsil etti. Programda öğrencimiz 4 eserle performans sergiledi. 

Uluslararası Pera Piyano Festivali bünyesinde yurt içi ve yurt dışından birçok katılımcının, piyanodaki hünerlerini göstermeleri, sahne tecrübesi kazanabilmeleri ve birbirleriyle etkileşimde bulunup, sanatsal tecrübelerini paylaşabilmeleri için festival katılımcı konserleri düzenlenmektedir.

Uluslararası Pera Müzik Festivali, insanların paylaştığı kültür mirasını geliştirmek, kültürel alanda değerlerin tanıtılmasına katkıda bulunmak ve uluslararası müzik kültürü hakkında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen bir festivaldir.

Festivalde Niğde’yi temsilen Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Duygu Yamanoğlu temsil etti. Programda öğrencimiz 4 eserle performans sergiledi. 

Geniş bir programa sahip olan Uluslararası Pera Piyano Festivali, festival günlerine Türkiye’den ve dünyadan ünlü sanatçılar katılmaktadır.

Uluslararası düzeyde gerçekleşen bu festival müzik eğitiminde çok büyük önemi olan piyano eğitimini desteklemek ve öğrencilerin kendilerini ifade edebilecekleri sanat ortamlarının oluşması açısından büyük öneme sahiptir. Önemli bir prestije sahip olan bu festivale katılım için çalışma yapan müzik öğretmenimiz Nesil Ayata’yı ve uluslararası düzeyde okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencimiz Duygu Yamanoğlu’nu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Niğde Merkez Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi

Kaynak:https://nigdebilsem.meb.k12.tr/icerikler/10-uluslararasi-pera-piyano-festivaline-katildik_1994210.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)