15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinlikleri

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı açılış programı ve "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" etkinlikleri ile ilgili okulumuzda düzenlenen programla ilgili bilgiler haber detayındadır.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı Saygı Duruşu ve  İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Burhan AŞICI´ nın açılış konuşmasyla başladı. Törende konuşan Okul Müdürü Burhan AŞICI özetle; 2016-2017 eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum dedi. Daha sonra "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" etkinlikleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu konuda daha geniş kapsamlı törenin saat 11.00´de okulumuz konferans salonunda yapılacağını söyledi. Tören tarih öğretmeni Fikret OKAL´ın ilk ders konuşması, öğrencilerin şiir ve konuşmalarından sonra sona erdi.

Saat 11.007´de okuumuz konferans salonunda düzenlenen etkinlik programı tüm şehitlerimiz için sayğı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Okul Müdürümüz Burhan AŞICI "15 Temmuz demokrasinin korunması adına önemli bir tarihtir. Halkın egemenliğinin ve milletin bağımsızlığının kayıtsız şartsız yine millete ait olduğu bu tarihte kanıtlanmıştır. Belki de uzun yıllar sürecek bir mücadelenin de ateşleyicisi olmuştur. 15 Temmuz ülkemize içeriden ve dışarıdan musallat olmuş bütün lanetli düşüncelere ve dümanlara karşı bir olmanın, diri olmanın, bütün olmanın en büyük sebebi olmuştur. Bayrağın her zaman dalgalanması ve milletin iradesinin her daim önde olması dileğiyle bütün şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiye diliyoruz şeklinde katılımcılara seslendiler. 

Daha Sonra kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim müdürü Savaş ÖZDEMİR yaptığı konuşmada 2016-2017 eğitim-öğretim yılına başlayacak olmanın gururunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni eğitim yılının hayırlı ve uğurlu olmaını diledikten sonra 15 Temmuz olaylarına değindi. Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik konuşmalarında özetlere şunları söyledi;

Değerli  Öğretmen Arkadaşlarım,

Çağdaş, öğrenci merkezli eğitim penceresinden bakıldığında öğrenmeyi öğrenen öğrencilerin başarılı olabildiklerini görüyoruz. Çalışmalarımızı planlarken öğrencilerimizin bilgiye ulaşacağı yolları öncelikle gözetmek durumundayız.

 Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyetini emanet edeceğimiz umutlarımız çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, onları “iyi vatandaş”, “iyi insan” olarak geleceğe hazırlamak için özveri ve gayretlerinizin devam edeceğine inanıyor, tüm çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Sevgili Öğrenciler,

Çalışmanın ürünü başarıdır. Öğretmenlerinizin yönlendirmesiyle yapacağınız her çalışmanın karşılığını mutlaka göreceksiniz. Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla sevgi, saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak başarılı bir öğretim yılı geçireceğinize inanıyorum.

Değerli Veliler,

Çocuklarımızın yetişmesinde sizlerin katkısı çok büyüktür. Olumlu ve yönlendirici desteğinizle ve çocuklarınıza yapacağınız rehberlikle onların özgüvenlerinin artmasına katkı sağlayacaksınız. Bunları yaparken okul-aile işbirliği esasına dayalı olarak öğretmen ve okul yönetimi ile sürekli iletişim kuracağınıza inanıyorum.

Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş ÖZDEMİR "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" günü ile ilgili yaptığı konuşmada, Bu hain darbe teşebbüsü sadece devlete değil, bizim irademize de yapılmıştır. bu darbe girişimi bizim temel hak ve özgürlüklerimizi ve bizi biz yapan değerleri elimizen almayı amaçlayan bir girişimdi. Bayrağımıza, ezanımıza,develt, kurumlarımıza, devlet büyüklerimize, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişim, milletimizin kahramanca savunması ile püskürtülü. Milletimiz hem devletini hem de demokrasisini korumayı görev bildi. anı pahasına darbecilerin silahlarına engel olarak devletini,iradesini ve demokrasisinikurtardı dedi.

Hepimiz şunu iyi bilmeliyiz. Bu vatan hepimizin. Vatanımızı seviyorsak, milletimizi seviyorsak işimizi iyi yapacağız. öğrenci isek öğrenciliğimizi, öğretmen isek öğretmenliğimizi, memur isek memurluğumuzu, esanf sek esnaflığımızı, çiftçi isek çiftçiliğimizi iyi yapacağız. vatanımıza, milletimize, demokrasimize her şart ve durumd saip çıkacağız. 

 

Törende ayrıca okulumuza verdiği maddi ve manevi desteklerden dolayı hayırsever Sayın Hanife AKSOY´ a teşekkür edilmiş, kendisine yapmış olduğu katkılardan dolayı plaket takdim edilmiştir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Nevşehir Ürgüp Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)