18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi

18 Mart Çanakkale Zaferi anlamı ve önemi itibariyle geçmişten günümüze unutulmayacak izler bırakmış, Dünya tarihinin en önemli savaşıdır.

Çanakkale Savaşları, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihinde  büyük etkilere neden olmuş, asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının gösterdiği kahramanlık, tamamı şehit düşen 57.Alay ve daha niceleri  dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır.

Bilinmelidir ki! Çanakkale zaferi’nin Anadolu halkına verdiği umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini de ateşlemiştir.

 

Bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz…

 

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Yalova Merkez Şehit Kübra Doğanay İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)