18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle kaymakamlık adına ilçe programını okulumuz üstlenmiş olup bu şanlı günü kahraman şehitlerimize yakışacak bir programla andık. Sayın kaymakamımız Mustafa DURUK ve sayın belediye başkanımız Şerif AYGÜN başta olmak üzere protokolün değerli üyeleri ve halkın da büyük bir ilgi gösterip programa katılmalarıyla da şehitlerimizi saygı ve minnetle bir kez daha anmış bulunmaktayız. 

Bugün, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünü kutlamanın ve vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız.

 

Çanakkale, bir daha geri dönmemek üzere cepheye koşan yiğitlerin destanıdır. Çanakkale, bu toprakların bedelini kanlarıyla ödeyen isimsiz kahramanların adıdır. Çanakkale, kınalı kuzularını vatana kurban eden anaların feryadıdır. Çanakkale yokluğun, varlığı, maneviyatın maddiyatı yendiği yerdir. Çanakkale özgürlüğün sömürgeyi yendiği, esaretin zincirlerinin kırıldığı yerdir. Çanakkale sadece bir savaş değil Türk milletinin özgürlüğünü dünyaya haykırışıdır.

 

Yıl 1915. Geldiler. Toplarıyla, tüfekleriyle, gemileriyle, donanmalarıyla geldiler. Kana susamış ellerini boğazlardan geçirip Osmanlının boğazını sıkmak için geldiler. Hasta adamı yataktan bir daha kaldırmamak için geldiler. Ama bilmedikleri bir şey vardı. Türk milleti hasta bile olsa ölecekse eğer yatakta değil cephede özgürlüğü için savaşarak ölmeyi göze alırdı.

 

Çanakkale Savaşlarını benzersiz kılan, işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçiktir.

 

Çanakkale’yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevzisine kadar götürüp, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir.

 

Çanakkale’yi, Çanakkale yapan gelenler değildir. Gelenleri karşılayan asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki, çelik ve barut; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. O öyle bir ruhtur ki , “ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım” diyenlerin ruhudur.

 

Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna “ya şehit ol, ya gazi” diyerek, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır.

 

Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Köse 60. Yıl Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)