18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle okulumuzda bir program düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 107.Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle 2-A ve 2-B sınıfı öğrencilerinin hazırladığı program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı. Programda; günün anlam ve önemini vurgulayan konuşma yapıldı, şiirler, anlamlı ve güzel sözler okundu. "Anne ile Oğulun Vedalaşması" adını taşıyan oyun, sınıf öğretmeni Asiye Erdem'in seslendirdiği "Dur Yolcu" şiirinin eşliğinde sergilendi. İkinci sınıf öğrencileri daha sonra işaret diliyle "Çanakkale Türküsü"nün sunumunu yaptılar. Sınıf öğretmenleri Asiye Erdem ve Sadık Aslan rehberliğinde hazırlanan programda, ayrıca, "Çanakkale Geçilmez" konulu video gösterimi gerçekleştirildi.

 

Programın son bölümünde okulumuzda düzenlenen "107.Yılında Çanakkale Zaferi" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Okul Müdürü Vedat Koç tarafından madalyaları verildi. Okulumuzda yapılan resim yarışmasında 3-A sınıfından Kayra Ahmet Kılıçaslan birinci, 4-A sınıfından Elif Simay Çelik ikinci ve 4-B sınıfından Emircan Bayageldi üçüncü oldular.

 

İlçe genelinde düzenlenen "107.Yılında Çanakkale Zaferi" konulu ilkokullar arası resim yarışmasında da üç öğrencimiz dereceye girdi. 3-A sınıfından Kayra Ahmet Kılıçaslan ilçe birincisi olurken, 4-A sınıfından Elif Simay Çelik ilçe ikinciliğini elde etti. 4-B sınıfından Emircan Bayageldi ilçe üçüncüsü oldu. Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen törende; Kayra Ahmet Kılıçaslan, birincilik ödülünü, Sarıkamış Kaymakamı Doğan Kemelek'in elinden aldı. Elif Simay Çelik'e ikincilik ödülünü 9.Komando Tugay Komutanı Vekili Albay Haluk Albayrak verdi. Emircan Bayageldi, ödülünü, Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali'nin elinden aldı.

 

 "107.Yılında Çanakkale Zaferi" konulu resim sergisi de okulumuz salonunda gerçekleştirildi.

 

Fotoğrafları büyütmek için lütfen üzerine tıklayınız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Sarıkamış Fevzi Çakmak İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)