18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı.

           Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve Yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca yaratılan bir büyük mücadelenin ve şairin ifadesiyle, Bedr’in aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale… Bu inançtır ki esaret zincirini boynuna takmamış, bağımsızlığı namus ve şeref addetmiş bir ulusun istiklal ve onurunu kurtarmıştır. Türk’ün ateşten gömlek giydiği bu var olma mücadelesinde yüce Türk milleti topuyla, tüfeğiyle, kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığı, karşısındaki muazzam güce rağmen, yılmadan ve fedakârca kazanmıştır.

        Çanakkale Zaferi; zor şartlar altında binlerce şehit verilerek kazanılmış mukaddes bir zafer olarak tarihteki yerini alırken, kurtarıcı ve yüce kişiliği ile gelecek yüzyılları aydınlatacak olan Mustafa Kemal gibi bir güneşi ortaya çıkarması açısından da tarihimizde ayrı bir önem arz etmektedir.

        İşte bu eşsiz ve devasa anlama haiz zafer tüm yurtta olduğu gibi Sancaktepe İlkokulu’nda da büyük bir onur, minnet ve coşku duyguları ile kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürü Murat DEMİR’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başlayan tören, öğrenciler tarafından okunan yazı, şiir ve gösterilerle devam etti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Keçiören Sancaktepe İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)