18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Anma Programı

Bundan 104 yıl önce ülkemizin dört bir yanından vatan evladı Türk milletinin istikbali ve istiklâli için Çanakkale’ye akın ettiler. Gözlerini kırpmadan bu vatan uğruna canlarını verdiler. Aziz şehitlerimizin kahramanca canlarını ortaya koyup bizlere bugünleri sağladıkları için müteşekkiriz.

Vatan şairi Akif´in dediği gibi, "Bedr´in aslanları ancak bu kadar şanlı idi". Çanakkale zaferimiz aynı zamanda bu necip milletin neler yapabileceğini ve kararlılığını gösteriyor. Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma ruhu milletimize zaferi getirmiş aynı zamanda bugün sahip olduğumuz kardeşlik ikliminin de temelini atan bir tarihi olay olmuştur. Bugün bu ülkede, burada dimdik durabiliyorsak bunu Çanakkale’ye borçluyuz.

Başta Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz İLKYAZ KARTAL ve diğer öğretmenlerimizin katkılarıyla, okul olarak aziz şehitlerimizi ve büyük zaferi andık. Yapılan oratoryolar, marşlar ve tiyatrolarla öğrencilerimize vatan ve millet sevgisini aşılamayı hedefledik. Okulumuzda oluşturulan çeşitli köşeler ve panoları öğrencilerimizin katkılarıyla tamamladık. Milletimiz Çanakkale ruhuyla her zaman istiklâline ve istikbaline sahip çıkacaktır.

Emeği geçen öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

DEREKÖY İLK ve ORTAOKULU

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Hisarcık Şehit Fatih Seven Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)