19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

                       19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

 

           ‘Biz, her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır, geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.’ (Mustafa Kemal ATATÜRK)

           19 Mayıs günü, Türk Milleti için önemli bir gündür. Özgürlüğe, bağımsızlığa ilk adım o gün atılmıştır. Kurtuluş Savaşı, Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basması ile başlamıştır. Samsun’da yanmaya başlayan bağımsızlık meşalesi Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta ve Ankara’da büyüyerek önüne geçilmez bir yangına dönüşmüştür. Atatürk bir konuşmasında “Ben 19 Mayısta doğdum.” demiştir. Ulu Önder’in 19 Mayıs’ı doğum günü olarak kabul etmesi, bu günün tarihimizdeki yerini ve önemini en iyi biçimde açıklamaktadır.

 

           Biz de Mesir Şehit Hakan ACARKANLI Ortaokulu olarak bu bilinçle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı okulumuzda düzenlediğimiz etkinliklerle kutladık, panolarımızı düzenledik. Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

          Gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Manisa Yunusemre Mesir Şehit Hakan Acarkanlı Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)