19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

19 Mayıs 1919, tarihimizin akışına yön veren önemli dönemeçlerdendir.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışı, Türk Ulusu'nun yazgısını değiştiren, tarihte yeniden, daha güçlü olarak yer almasını sağlayan planlı, kararlı ve bilinçli bir adımdır.

Ulusun bağımsızlığını yine Ulusun azim ve kararının kurtaracağını" düşünen Atatürk, bu zor yolculuğunda tüm gücünü Ulusundan almıştır.

O'nun 19 Mayıs'ta yaktığı bağımsızlık ışığı, karanlıktan, çaresizlikten ve yokluktan bunalan Ulusumuzun sönmek üzere olan umutlarını yeniden canlandırmıştır.

Büyük önder Atatürk'ün "Bir milletin ruhu zapt olunmadıkça, bir milletin azim ve iradesi kırılmadıkça, o millete hâkim olmanın imkânı yoktur. Oysa, asırların yarattığı millî bir ruha, kuvvetli ve daimî bir millî iradeye hiçbir kuvvet karşı koyamaz." sözü, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın özünü en iyi biçimde yansıtmaktadır.

Atatürk, ülkesinin ve Ulusunun içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş ve çağdaş bir devlet yaratmıştır.

Atatürk'ün, "Gençler! Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız" sözleriyle gençlere ne kadar güvendiğini göstermiştir.

Türk Ulusu'nun birlik ve dirlik içinde aydınlığı kucaklamasını simgeleyen Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor; başta büyük önder Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyoruz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Kırklareli Babaeski Babaeski Atatürk Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)