19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

İlçe Stadyumunda Gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına Katılım Sağladık.

19 Mayıs, Aziz Milletimizin bağımsızlık yolunda attığı ilk adımdır. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün,

“Vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tehlikededir”

diyerek attığı ilk adım, “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla, zaferle taçlanan büyük bir mücadeleye dönüşmüştür. 

 

Hiç şüphesiz, Aziz milletimizin, bir kere daha ölümü yenip istiklalini kazanmasının, cennet vatanımıza vurulmak istenen esaret zincirini ilelebet kırmasının sırrı, 19 Mayıs 1919 günü yüksek bir inanç, azim ve kararlılıkla atılan ilk adımdadır ve bu sır, Gazi Mustafa kemal Atatürk tarafından en büyük gücümüz olan gençlerimize, "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" olarak söylenmiştir.

 

İnanıyoruz ki, gençlerimiz, bu sırra yüksek bir inançla sarılacak, karakterleri olan bağımsızlıktan ödün vermeden çalışacak; bilimden, sanata, teknolojiden, spora her alanda, başarılara imza atarak “ Türkiye Yüzyılı” hedefimize emin adımlarla yürüyeceklerdir.

 

Bu inançla; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, ebediyete uğurladığımız tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşun ilk adımı, istiklal mücadelemizin parolası olan Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyoruz.

 

Bilek Güreşi 70 kg. Türkiye üçüncüsü öğrencimiz Havva Nur GÜLGAN'ın, Belediye Başkanımız Sayın Erkan ÇİFTÇİ'den ödül aldığı program, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı ile başladı.

Spor yarışmalarında gösterilen başarılarda emeği geçen okul müdürümüz Mustafa MAZAK ve beden eğitimi öğretmenimiz Mehmet Ulaş ÖZSOY'a teşekkür ediyoruz.

Atamızı saygıyla anıyor, gençliğin elinde yükselen meşalenin hiç sönmemesini temenni ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Nevşehir Gülşehir Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)