19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun

19 Mayıs 1919--- Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Kurtuluş Savaşı´nı başlatmak üzere Samsun´a çıkışının 105.yıl dönümü

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti´nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk´ün Kurtuluş Savaşı´nı başlatmak için Samsun´a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmaktadır. 1981 yılından başlayarak "Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Atatürk bir söyleşi sırasında : "Ben 19 Mayıs´ta doğdum" demiştir. 19 Mayıs bir yandan Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı, öte yandan ülkemizin, devletimizin kurucusu Atatürk´ün doğum yıldönümü olarak için törenlerle kutlanır.

Şanlı Türk tarihi sayısız zaferlerle doludur. 19 Mayıs 1919´un ise tarihimizde özel bir yeri ve önemi vardır. 19 Mayıs 1919, Türk milletinin, millî önderi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ün öncülüğünde önce Milli Mücadele´yi kazanarak Kurtuluş´a, sonra Türkiye Cumhuriyeti devletini kurarak bağımsızlığa ve daha sonra da toplumun her alanında yapılan devrimlerle çağdaş hayata uzanan zaferler ve başarılarla dolu uzun, meşakkatli ve kutlu yolun başlangıcı, ilk adımıdır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ordu Altınordu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)