19 Mayıs Atatürk'ü Anna, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Mustafa Kemal Atatürk milli mücadele döneminde ülkenin geleceğinin gençler olduğunu ifade etmiştir. Gençlik onun için her zaman önemli olmuş ve yaş sınırı haricinde fikri açıdan da gençliği, fikirde yeniliği önemsemiştir. Doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli kişiler olarak gördüğü gençliğe bayram hediye etmiştir. Spor ve gençlik bayramı ne zaman sorusunun yanıtını araştırdığınızda bu bayramın her yıl 19 Mayıs tarihinde coşkuyla kutlandığını görmek mümkündür.

Geleceğimize ışık tutan günlerden biri olan 19 Mayıs, düşman devletlerin Anadolu’yu işgallerine ve ülke topraklarının paylaşımına karşı ortaya çıkmıştır. Bayram günümüzdeki ismini 12 Eylül 1980 darbesinden sonra almış ve Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaya devam etmiştir.

 Okulumuz 1.sınıf öğretmenlerinden Gizem ALTUN ve 2. sınıf öğretmenlerinden Ebru AVCI tarafından sınıf içerisinde günün anlam ve önemini çocuklara anlatmak amaçıyla etkinlikler yaptırmışlar. Emekleri için öğretmenlerimize teşekkür ederiyoruz. 

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Van Edremit Kazım Karabekir İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)