2 Nisan Otizm Farkındalık Günü Etkinlikleri

Anakucağı Özel Eğitim Anaokulu ev sahipliğinde yapılan etkinliklere İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal YILMAZ, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun KURT, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı YAŞIK, Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürü Ömer Gökmen İNAL, Okulların kıymetli idarecileri, Kurum Müdürümüz Ahmet BÜLBÜL, Müdür Yardımcılarımız ve Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm personelimiz katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal YILMAZ, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü ile ilgili en önemli noktanın, bu çocuklarımızın farklılıklarını anlamamız ve toplumsal yapı içerisinde bu şekilde geliştirilen bir bakış açısı ile onlara hayatın her alanında imkân tanımamız olduğunu vurguladı. Bu durumun bir eksiklik ya da bir hastalık olmadığı aksine, dünyanın bu şekilde hayatına devam eden birçok bireyle birlikte farklılık kazandığını aktardı. Hayata zenginlik katan öğrencilerimiz için hazırlanan bu anlamlı organizasyon için tüm paydaşlara teşekkürlerini sundu.

Özel Eğitim Öğretmeni Cemil PARLAK'ta 2 Nisan Günü'nü nasıl anlamamız gerektiğini, Otizmli bireylerin farklı dünyalarını ve bu durumla ilgili farkındalık oluşturmanın önemine değindi. Otizmli bireylerin dünyayı anlama, yorumlama ve keşfetme serüvenlerinde yanlarında olmak istiyorsak, dünyaya onların penceresinden de bakmamız gerektiğini ve onlarla sosyal iletişimi güçlendirdikçe bu bireylerin toplumsal alanda çok daha başarılı olabileceklerine temas etti.

Minik öğrencilerin kocaman dünyalarına misafir olmak adına onlarla yapılan el boyamaları, fidan dikimi ve hediyeler, etkinliğin daha da renkli ve keyifli olmasına vesile oldu. Müzik öğretmenlerinin keyifli dinletileri gönülleri şenlendirdi. Öğrencilerimizin kendileri için yapılan çalışmalarda mutlulukları gözlerinden okundu.

2 Nisan Otizm Farkındalık günü münasebeti ile düzenlenen etkinlikten geriye herkesin yüzünde oluşan tebessüm, geleceğe duyulan güven ve bu farkındalık nedeni ile oluşan samimi bir etkinlik ortamı kaldı. Bu ve benzeri çalışmalarda bizlerin daima yanında olan ve içerisinde Özel Eğitim kavramı olan tüm konulara farklı bir hassasiyet gösteren İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal YILMAZ ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Harun KURT'a, toplumsal farkındalığı temsil eden Orman İşletme Müdürü Ömer Gökmen İNAL beyefendiye teşekkürlerimizi sunuyor, okullarımızın idarecileri ve çalışmaya ev sahipliği yapan Anakucağı Özel Eğitim Anaokulu'na iyi ki varsınız diyoruz.

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)