2 Nisan Otizm Farkındalık Semineri

Kurumumuz Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi hizmet bölgesinde  olan  Nurhak ilçemizde  "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık  Günü " dolayısıyla Kaymakamlık  Misaki Milli konferans salonunda  Otizm hakkında farkındalık oluşturmak  amacıyla, kurumumuz Özel Eğitim Öğretmeni Çağlar KARA tarafından  seminer düzenledi.

 

    Otizm, dünyada her geçen gün hızlı bir yayılma gösteren nörolojik bir bozukluk olup  tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak kabul edildiğini hatırlatan KARA, otizm hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

    Farkındalığın ilk adımı Otizmin belirtilerini bilmek ve söz konusu belirtiler gözlendiğinde vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarının ilgili birimlerine başvurmaktır. Başta anne babalar olmak üzere, sağlık personellerinin ve öğretmenlerin, beyin gelişiminin en hızlı olduğu erken çocukluk döneminde otizmin farkına varmaları, bireylerin gelişimlerinin desteklenmesi ve toplumsal hayata katılımlarının sağlanması için oldukça önemlidir. Sessiz, içine kapanık, nasılsa konuşur gibi bazı yanlış inanışlar ya da toplum tarafından damgalanma veya ayrımcılığa uğrama kaygıları otizmli çocukların tanı ve tedavisinde gecikmelere yol açabilmektedir. Unutulmamalıdır ki Otizm, ne kadar erken yaşta tanınır ve uygun bir şekilde yönlendirilirse, tedavisinde o kadar olumlu sonuçlar alınan bir bozukluktur. Erken tanı sonrası en etkili tedavi, erken dönemde başlanan yoğun, kesintisiz ve nitelikli özel eğitimdir.

 "HER 59 ÇOCUKTAN BİRİ OTİZM"

    Otizmin  son yıllarda büyük bir artış yaşandığına dikkat çeken KARA , “şuan günümüzde her  59 çocuktan birine otizm tanısı konmaktadır ve otizmli olarak dünyaya gelmektedir” şeklinde konuştu.

    Konuşmasını sonlandırırken KARA,  ‘’2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün de geleceğimizin en önemli parçası olan çocuklarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en uygun şekilde faydalanmasını  dilediğini ve Otizmle mücadele eden vatandaşlarımızın yeniden sağlıklı bir hayata kavuşmasını temenni ettiğini’’ belirtti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)