2016 - 2017 Eğitim - Öğretim Yılı 1. Sınıf Kayıtları İle İlgili Duyuru

1.sınıflara kayıtla ilgili bilgilendirme duyurusu maddeler halinde aşağıda açıklanmıştır.Kayıtlar esnasında bu maddelere uyulacaktır. Tüm velilerimizin bilgilerine sunulur.

DUYURU             

     2016/2017 Öğretim Yılı okulumuz kayıt bölgesinde kayıt ve nakillerde aşağıdaki esaslar uygulanacaktır.

1-    Okulumuz kayıt bölgesinde kayıtları yapılmak üzere e-okul sistemine düşen 1. Sınıf aday öğrencilerin sınıf şube listeleri e-okuldan alınacak liste üzerinden yukarıdan aşağıya doğru kız-erkek ayrı ayrı olmak üzere sırasıyla şubelere yerleştirilecektir.

2-    E-okuldan alınan öğrenci listesi okul dış kapısına asılmıştır.

3-    Birinci sınıf şubelerini okutacak Sınıf Öğretmenleri Eylül ayında okulların açıldığı ilk gün velilerin huzurunda kura çekilerek belirlenecektir.

4-    Bütün şubelerde öğrenci başladığı şubeden bir üst şubeye geçerek okulu bitirecek, şube değişikliği yapılmayacaktır.

5-    Okulumuza nakil yoluyla gelen öğrenciler mevcudu az olan şubeye, mevcut eşitliği durumunda ise alfabetik sıraya göre yerleştirilecektir.

6-    Yukarıdaki uygulamalar Anayasamızın Eğitimde Fırsat Eşitliği ilkesi doğrultusunda ve ilgili kanunlara uygun olarak uygulanacak olup siz sayın velilerimize bizleri aksi yönde rahatsız etmeyeceğinizden ve  anlayışınızdan dolayı şimdiden teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Mimar Sinan İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)