2016 - 2017 Yılı Uyum Etkinlikleri Başladı

Bu yıl merkezimize kayıt hakkı kazanan Genel Zihinsel Yetenek alanından 23 öğrenci ile sanat (resim-müzik) alanından 20 öğrenci uyum dönemi etkinliklerine başladı.

Bu yıl merkezimize kayıt hakkı kazanan Genel Zihinsel Yetenek alanından 23 öğrenci ile sanat (resim-müzik) alanından 20 öğrenci uyum dönemi etkinliklerine başladı. Muhtelif sınıflarda (2, 3, 4 ve 5. sınıf) okuyan bu öğrenciler, uyum etkinliklerine birlikte katılıyorlar. Uyum dönemi 8 hafta olarak planlanmış olup kurumda çalışan tüm öğretmenler etkinliklerde görev almaktadır. Görev alan öğretmenler danışman öğretmen olarak Özel Eğitim ve Rehberlik hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan uyum dönemi etkinliğini yürütmektedir. Uyum döneminin sonunda öğrencilerimiz destek dönemine devam edecektir. 

Uyum döneminin özellikleri:

-Öğrencilerin kişisel, sosyal ve psikolojik gelişimleri hakkında bilgi toplamayı amaçlayan etkinlikler yapılır.

-Büyük grupla ya da öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimleri, ilgi ve yetenek alanları göz önünde bulundurularak oluşturulan gruplar halinde yapılır.

-Yapılan etkinliklerle, öğrencilerde Bilim ve Sanat Merkezine ait kurum kültürü ve biz bilinci oluşturma hedeflenir.

-Uyum süreci içerisinde yapılan etkinliklere merkezdeki tüm öğretmenler katılır.

-Uyum süreci içerisinde her öğrenci kendi danışman öğretmeni başta olmak üzere bütün öğretmenlerce gözlemlenir, gözlemler yazılı olarak not edilir, bunun sonunda elde edilen veriler danışman öğretmen tarafından Psikolojik Danışma Birimine verilir.

 

Ayrıca merkezimizde uyum dönemi ile birlikte diğer dönemlere devam eden öğrencilerimizin seçtiği derslerde başlamış olup ders programları öğrencilerimize verilmiştir. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Niğde Merkez Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi

Kaynak:https://nigdebilsem.meb.k12.tr/icerikler/2016-2017-yili-uyum-etkinlikleri-basladi_2769889.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)