2018 Yks Kılavuzu Yayınlandı

Öğrencilerin merakla beklediği 2018 YKS Kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim öğrencilerin merakla beklediği açıklama ÖSYM´den geldi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 2018 YKS  (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) için kılavuzun yayımlandığını açıkladı.

 

Kılavuzda; aday başvuru formu doldurma, sınav ücretleri, sınav merkezleri, üniversite bölümleri, testlerin kapsamı, sınavların değerlendirilmesi YSK sonuçları ve yerleştirme gibi sınavla ilgili tüm konularda detaylı bilgiler yer almaktadır

 

Kılavuzla beraber başvuru tarihleri de belli de belli oldu.

 

2018 YKS BAŞVURU NE ZAMAN?

ÖSYM kılavuzuna göre üniversite adayları YKS başvurularını 1-21 Mart tarihleri arasında yapacaklar. Geç başvuru günü ise 4 Nisan olarak açıklandı.

 

1-21 Mart tarihleri arasında başvuru işlemlerini tamamlayan öğrenciler 4 Nisan´da normalden daha yüksek bir başvuru ücreti ödeyerek geç başvuru yapabilecekler.

 

SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM´nin yayımladığı adayların girecekleri her sınav için (TYT, AYT, YDT) 50 TL sınav ücreti ödemeleri gerekiyor. Geç başvuru yapmak durumunda kalanlar ise her sınav için 75 TL ödeyecekler.

 

NASIL BAŞVURU  YAPILACAK?

Sınav değişse de yarın yani 1 Mart´ta başlayacak başvuru süreci ile ilgili büyük bir değişiklik bulunmuyor.

Adaylar diğer ÖSYM ve önceki üniversite sınavında olduğu gibi başvurularının ais.osym.gov.tr adresinde Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirecekler. Tabii bunun için sistemde adayın geçerli bir fotoğrafı ve güncel eğitim bilgisinin bulunması gerekiyor. Aksi halde adaylar başvurularını ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden veya ÖSYM´nin belirlediği başvuru merkezlerinden yapabilecekler.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Manavgat Manavgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)