2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı İçin Genel Hedefler, Yerel Hedefler ve Çerçeve Planları Ram´ A Gönderme Süreci

2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı için Genel Hedefler, Yerel Hedefler ve Çerçeve Planları RAM´ a Gönderme Süreci;

Resmi/özel okul ve kurumlarda sunulan rehberlik hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere her eğitim öğretim yılı için bakanlık tarafından genel hedefler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da yerel hedefler belirlenmektedir. 2020-2021 eğitim öğretim yılı Bakanlığımız genel hedefleri ve il milli eğitim müdürlüğü yerel hedefleri;

 Bakanlık Genel Hedefleri:

1-Psikolojik Sağlamlık

2-Bilinçli Teknoloji Kullanımı

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yerel Hedefleri:

1-Duygu Kontrolü

2-Zaman Yönetimi

olarak belirlenmiş olup, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ile resmi ve özel okul/kurumlarda rehberlik hizmetlerinin planlanmasında temel alınacaktır.

Genel hedeflerin 2020-2021 eğitim öğretim yılında rehberlik hizmetlerinin planlanmasında dikkate alınması ve genel hedeflere ilişkin belirtilen iş ve işlemlerin yapılan açıklamalar doğrultusunda aksatılmadan yürütülmesi gerekmektedir.

Okul/Kurumlar yukarıdaki 2 genel ve 2 yerel hedeften farklı olarak okul/kurumların yapısı, konu ve sorunları, çevre koşulları ve ihtiyaçları, okul içinde yapılan çalışmaları (RİBA)  göz önünde bulundurarak Rehberlik Hizmetleri Program Hazırlama Kitapçığı Ek-2' de yer alan hedef listesinden 2 özel hedef belirleyeceklerdir.

·         Belirlenen Özel Hedefler okul idaresi tarafından e - Rehberlik Modülüne girilecektir.

·         Rehberlik Öğretmeni olan okul/kurumlar ve Özel Okullar çerçeve planlarını e - Rehberlik Modülü üzerinden 09/10/2020 tarihine kadar giriş yapıp okul idaresine onaylatacaklardır. Hazırladıkları çerçeve planları RAM' a göndermeyeceklerdir.

·         Rehberlik öğretmeni olmayan okullar özel hedef belirlemeyecektir.

Rehberlik Öğretmeni olmayan okullar ile Bilim ve Sanat Merkezleri, Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezleri çerçeve planlarını 09/10/2020 tarihine kadar resmi yazı ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi mail adresine bandirmaram@hotmail.com gönderecektir.

  

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Bandırma Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)