2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yıllık Çalışma Planlarının Değerlendirilmesi

Muratpaşa İlçesindeki Resmi ve Özel okulları tarafından 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yıllık Çalışma planlarını 01-09 Ekim 2020 tarihleri arasında Rehberlik ve Araştırma Merkezine gönderilmiştir.

Rehber öğretmen/Psikolojik Danışmanı olan okullar e-Rehberlik Sistemi üzerinden, Rehber öğretmen/Psikolojik Danışmanı olmayan okullar ise resmi yazı ile göndermişlerdir.

Muratpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yıllık Çalışma Planlarının Değerlendirilmesi tamamlanmıştır. Değerlendirmeler Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Rehberlik Programı Değerlendirme Kontrol Listesine göre yapılmıştır.  

 

Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yıllık Çalışma Planlarının Değerlendirilmesi

1-2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Muratpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezine gelen 187 okulun yıllık planları değerlendirilmiştir.

 

2-11 devlet okulu ve 73 özel okulun Rehberlik çalışma planlarını göndermedikleri belirlenmiştir.

 

3-Rehberlik programlarının çoğunlukla bakanlık formatına uygun olarak hazırlandığı görülmüş, formata uygun olmadığı belirlenen 5 program değerlendirmeye alınmamıştır.

 

4-Bazı okullarda genel hedeflere yönelik çalışmalar yerine farklı başlıkta çalışmalara (RİBA, PDR Kurul toplantısı vb) yer verildiği görülmüştür.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Muratpaşa Muratpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)