2020 Erasmus+ Proje Başvurumuzu Yaptık

2020 ERASMUS+ OKUL PERSONELİ EĞİTİMİ KAPSAMINDA DİJİTALLEŞEN, YENİLİKÇİ OKUL BAŞLIKLI PROJE BAŞVURUMUZU YAPTIK

Proje ekibimizce, büyük bir özveriyle hazırlanan' DİJİTALLEŞEN, YENİLİKÇİ OKUL' başlıklı projemiz genel hatlarıyla aşağıdaki gibidir.

Okulumuz tüm paydaşlarımızın ihtiyaçlarına uygun ortamı sunmayı, pozitif bir kurum kültürü oluşturmayı,  açık fikirli, araştıran-sorgulayan, öğrenciler yetiştirmeyi, çağın gereksinimlerini taşıyan çevresine örnek bir kurum olmayı amaç edinmiştir. Bu amaçlarına ulaşmak için okulumuz sürekli faaliyetler yapmakta ve var olan problemlerine çözümler aramaktadır. Öğretmenlerimize uyguladığımız okul ihtiyaç analizi anketi sonucu, okulumuzda, Akademik başarısızlık, Akran zorbalığı, Öğrencilerin yeteri düzeyde öğrenmeye istekli olmamaları, Devamsızlık, Veli/ Öğrenci Profili gibi problemlerimizin olduğu görülmüştür. Bu proje,  başta akademik başarısızlık olmak üzere, ve diğer problemlerimize çözümler üretmek amacıyla hazırlanmıştır. Öğretmenlerimize uygulamış olduğumuz mesleki ihtiyaç analizi anket sonucuna göre, öğretmenlerimizin, % 87'sinin Bilgi İletişim Teknolojileri ( BİT ) ve Yenilikçi Uygulamalar alanlarında kendilerini yetersiz görmektedirler. Öğretmenlerimizin bu alanlardaki yeterliklerini artırmak amacıyla iki faaliyet olacak şekilde 10 öğretmenimize yapılandırılmış kurs aldırmayı planlamaktayız.

Birinci faaliyet planımız Belçika/Brüksel'de  ''Etkili Öğrenme İçin Etkileşimli Bit Tabanlı ve Dijital Araçlar'', kursunda 5 öğretmenimiz, 5 günlük kurs göreceklerdir. Bu kursta,öğretmenlerimiz, dijital sınıf yönetimi uygulamaları, eğitimde etkili sunum hazırlama, dijital kavram haritaları oluşturma, animasyon hazırlama, video hazırlama, etkileşimli ölçme değerlendirme araçları, oyun ve eğitim kartları hazırlayabilme, dijital hikâye hazırlama, gibi BİT uygulamalarını yerinde öğrenip deneyimleyeceklerdir.

İkinci faaliyet planımız İrlanda/Dublin'de 5 öğretmenimizin katılacağı 7 günlük bir kurs olacaktır. Bu kursta öğretmenlerimiz; son yıllarda Özellikle AB ülkelerinde kullanılan Dönüştürülmüş Sınıflar, Proje Tabanlı Öğrenme, Probleme Dayalı Öğrenme, Vaka Tabanlı Öğretim, Keşif Öğrenimi gibi Yenilikçi Uygulamalar hakkında uygulamalı öğrenmeler gerçekleştireceklerdir. Bu kurslar sunucunda öğretmenlerimiz eğitimde BİT ve Yenilikçi Uygulamalar konusunda yetkinliklerini, artıracak, okulumuzda akademik başarısızlığın çözülmesi için önemli kazanımlara sahip olacaklardır. Kurslara katılan öğretmenlerimiz örnek uygulamaları, yeni yöntemleri, müfredata uygun eğitim içeriklerini okulumuza/bölgemize transfer edeceklerdir. Okulumuzda paydaşlarımıza yönelik etkinliklerle edindikleri tüm öğrenmeleri paylaşacaklardır. Bu bilgiler, okulumuzda toplantılar yapılarak, ders ders, konu konu müfredata dâhil edilecektir. Böylece okul olarak, kaliteli bir eğitim ortamı için, önemli bir konuda öğretmenlerimiz, önemli kazanımlar elde edecektir.

 Kurslarda edineceğimiz kazanımlar, okulumuzun bu alanda, stratejik planındaki hedeflerimize tam olarak cevap verecek niteliktedir. Öğretmenlerimizin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılayarak, BİT ve Yenilikçi Uygulamalar konusunda mesleki olarak kendini yetersiz olarak gören öğretmen oranını %87 den %20'ye düşürmeyi hedeflemekteyiz. Öğretmenlerimiz kurslardan edindiği temel kazanımlara ek olarak, 2 AB ülkesinin eğitim sistemi hakkında temel bilgiler,  okul ziyaretleri yaparak, örnek uygulamaları yerinde görme, yabancı dil becerilerini geliştirebilme gibi yatay kazanımlarda elde edeceklerdir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Van İpekyolu Birol Emil İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)