2021 Hafızlık Projesi Öğrenci Seçme Sınavı Sonuçları Açıklandı

9 Haziran 2021 Çarşamba günü Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulunda yapılan "Hafızlık Seçme Sınavı" sonuçları açıklandı.

PROJE TANITIMI

Proje öğrencilerin okulları ile beraber akademik başarılarını destekleyerek sene kaybı olmadan hafızlık yapabilmelerine imkan sağlamaktadır. Programa alınan öğrenciler İmam Hatip Ortaokulu programı ile birlikte hafızlık çalışmalarını yürütmektedir. Bununla birlikte yapılan sosyal etkinlikler ile de öğrencilerin bu süreçte ruhsal ve sosyal açıdan gelişimlerine yardımcı olunmaktadır.

Projeye katılma hakkı kazanan öğrenciler Proje Okulu olarak belirlenen Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu binasında akademik derslerine ve Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Kurslarında hafızlık Öğretim programına devam ederler. İmam Hatip Ortaokulu müfredatında yer alan tüm dersleri alan öğrencilerin takviye ders ve etütlerle akademik başarılarının artırılması hedeflenmektedir.

Projeye katılan öğrenciler Aksaray İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında tercihen Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu binasında Gündüzlü veya Hz. Hatice Kız Kur'an Kursu, Geylani Erkek Kur'an Kursu ve Laleli Erkek Kur'an Kursunda yatılı olarak hafızlık programına devam edenler kurumların ortak çalışmasıyla öğrencilerin 2 yıl içerisinde hafızlıklarını tamamlamaları amaçlanmıştır.

Hazırlanan programda okul dersleri ve hafızlık dersleri birlikte yürütülmektedir. Öğrenciler hafta içi her gün önce hafızlık derslerini sonra okul derslerini almaktadırlar. Öğrenciler eğitimleri ile beraber futbol, sinema, piknikler, kamplar, tarihi ve kültürel mekanlara geziler gibi pek çok sosyal ve kültürel etkinliklere katılmaktadırlar. Amacımız mutlu başarılı güzel ahlak sahibi büyük hedefleri olan vizyon sahibi hafızlar yetiştirmektir.

 

Yazılı sınavı:

Yazılı sınav sonucunda 120 kız-120 erkek öğrenci yaz döneminde yapılacak olan 8 haftalık Hafızlık Ön hazırlık yaz Kur'an Kursu programına katılma hakkı kazanacaktır. Eğer uygun şartlar olursa yazılı sınavı kazanan öğrencilerin tümü yaz programına alınabilecektir.

 

Yaz programı:

Yaz programı süresince öğrencilerin durumları gözlenerek eğitim süresi içinde farklı zamanlarda yüzünden ve ezber kontrolleri yapılacaktır. Yaz programı sonunda yapılacak mülakatta en az 60 erkek ve en az 60 kız öğrencimiz projeye kesin kayıt hakkı kazanacaktır.

 

Mülakat sınavının değerlendirilmesi:

Mülakat sınavında öğrencilere yüzünden Kur'an-ı Kerim okumaları istenecek ve ses mahreç tecvit kuralları akıcılık vs. gibi kriterlerle birlikte Bakara 1-5, Ayetel Kürsi, Bakara 285-286, Haşr suresinin son iki ayeti ve Fil- Nas arası surelerden zorluk derecelerine göre ezber üç sure okumaları istenecektir. Öğrencilere mülakatta ezber becerilerini ölçecek testler uygulanabilecektir.

Öğrencilere her komisyon üyesi bir değerlendirmede bulunacak daha sonra bu puanların ortalaması ile bir sonuç belirlenecektir. Mülakat sonucunda başarılı olan öğrenciler projeye kesin kayıt hakkı kazanacaktır.

Not: Proje koordinasyon ekibinin sınavlar, öğrenci sayıları, tarih ve mekanlar hakkında değişiklik yapma hakkı saklıdır.

 

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz;


Erkek öğrenciler için:

Geylani Hafız Erkek Kur'an Kursu ( Hafız Gazi ERGİN: 0 534 826 00 10)

Laleli Hafız Erkek Kur'an Kursu (Hafız Hilati ÖZDEMİR: 0 543 846 58 20)

Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu Erkek Kur'an Kursu- Gündüzlü (Hafız Mustafa SARI: 0 544 927 16 99)


Kız öğrenciler için:

Hz Hatice Kız Kur'an Kursu-Yatılı ( 0382 213 32 30)

Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu Kız Kur'an Kursu- Gündüzlü


Kurslarına 16-17-18 Haziran tarihlerinde 

Tercih ettikleri kurs ile iletişime geçip ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Aksaray Merkez Cemaleddin Aksarayi İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)