2021 Lgs Sınav Tedbir İşlemleri

ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ İŞLEMLER

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sınavlarda özelliklerine uygun hizmet alabilmeleri için; örgün eğitime ve geçici eğitim merkezine devam edenlerin bilgilerinin okul müdürlükleri tarafından ilgili

RAM'a gönderilmesi, Açık Öğretim Ortaokuluna devam edenlerin ise 14 Nisan 2021 tarihine kadar Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.

Sınav tedbir hizmetinin alınabilmesi için;

a. Okul müdürlüğü, velinin/vasinin görüşünü de alarak öğrencilerin sınav hizmetiyle ilgili işlemlerinin takibinden birinci derecede sorumludur.

b. Öğrencinin alacağı sınav tedbir hizmeti, velinin/vasinin görüşüne ve yetersizlik alanına uygun olarak okul müdürlüğü tarafından tespit edilerek ilgili RAM'a bildirilecektir.

c. Öğrencilere sınav tedbir hizmetinin sağlanabilmesi için RAM müdürlükleri tarafından bu öğrencilerin MEBBİS-RAM modülünde özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci olarak tanılanmış olması gerekmektedir.

ç. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin EK-2 "Sınav Tedbir Hizmetleri Bildirim Formu" ile gönderilen bilgilerinin MEBBİS-RAM modülüne işlendiğine dair belge, RAM müdürlükleri tarafından okul müdürlüklerine gönderilecektir.

d. Okul müdürlükleri tarafından RAM müdürlüklerine gönderilen EK-2 formları, RAM müdürlükleri tarafından saklanacak, ÖDSGM'ye gönderilmeyecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Altıeylül Altıeylül Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)