2021 Yunus Emre Türkçe Yılı Kabul Edildi Etkinliklerimiz Sürüyor. . .

2021 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındı. Yayımlanan Genelge ile 2021 yılı Cumhurbaşkanlığımız tarafından "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda okul olarak yaptığımız etkinliklerimiz sürmektedir...

2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındı.

Ayrıca Cumhurbaşkanımız tarafından yayımlanan genelgeyle Yunus Emre'nin hem beşeriyete ortak bir değer olarak takdim edilmesi hem de ülkemize bir kez daha hatırlatılması maksadıyla 2021 yılının 'Bizim Yunus' olarak anılması, Yunus Emre'nin mirası olan Türkçenin öneminin vurgulanması, medeniyet dili kimliğiyle bilinçli ve doğru kullanımın sağlanması amacıyla 'Dünya Dili Türkçe' adıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli faaliyetler düzenlenmesine karar verilmiştir.

Hem Yunus Emre'yi hem de Türkçenin başkenti olarak Türkçeyi sahiplenecek tek iliz.

Milli eğitim müdürlüğümüzün çalışması kapsamında her hafta yapılmış takvime göre sınıflarda Yunus'un felsefesini benimsetecek dersler çocuklarımıza gösterilecektir. Okulumuz Yunus Emre Ortaokulu olarak bu karara binaen çalışmalarımız başlamıştır.

Bu hafta tüm derslerde 2. saat Yunus Emre ve Hayatı hakkında bilgiler verildi.

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Yunus Emre Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)