2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı Seçmeli Ders İşlemleri Başladı

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA OKUTULMAK ÜZERE SEÇİLMESİ PLANLANAN SEÇMELİ DERS DİLEKÇELERİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR. 

Bakanlığımıza bağlı ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin ders seçimine ilişkin hükümler; ilgi (b) Yönetmeliğin "Ders seçimi" başlıklı 11 inci maddesi ile ilgi (c) Kararlar eki açıklamalarda yer almaktadır. Uygulamada birliğin sağlanması açısından aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

2022-2023 eğitim ve öğretim yılında okunacak seçmeli derslerin belirlenmesiyle ilgili olarak;

1- Okul yönetimlerince seçmeli dersler; okulun fiziki imkânları, mevcut öğretmen durumu, derslerin program içerikleri, zorunlu derslerin ve kişisel gelişiminin desteklenmesi, eğitim politikalarımızın gelecek vizyonu ve ilgi (a) Kanunun; öğrencilerimizi millî, ahlâkî, insânî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen ve koruyan fertler olarak yetiştirme amaçları da dikkate alınarak 10 - 21 Ocak 2022 tarihleri arasında, öğrencilerin talepleri doğrultusunda belirlenecek, bu taleplerin elden veya elektronik ortamda eğitim kurumu müdürlüklerine teslim edilmesi sağlanacak ve süresi içerisinde e-Okul sistemine işlenecektir.

2- Mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumlarının tamamında haftalık ders çizelgelerinde yer alan seçmeli derslerin haftalık ders sayısı kadar seçmeli dersler tablosundan dersler seçilebileceği gibi öğrenim görülen alan/dal dersleri veya diğer alan ve dallara ait derslerden de seçim yapılabilecektir.

3- Seçmeli derslerin amacı, tanıtımı ve seçimiyle ilgili açıklamalar belirtilen süre dikkate alınarak okul müdürlüklerince öğrencilere ve velilere duyurulacak; bu konuda şube rehber öğretmeni ve rehberlik öğretmeni/rehberlik ve psikolojik danışmanları tarafından öğrencilere ve velilere gerekli bilgilendirmeler ve rehberlik yapılacaktır.

4-  Derslerin okul türlerine ve sınıf düzeylerine göre, haftalık kaç saat ve kaç kez seçileceği gibi iş ve işlemler ilgi (b) Yönetmelik hükümleri ile ilgi (c) Karar ve eki haftalık ders çizelgeleri dikkate alınarak yapılacaktır.

5- Süresi içerisinde ders seçimi yapmayan öğrencilerin seçmeli dersleri okul yönetimince belirlenecektir.

6- Seçilen derslerde değişiklik yapılması ile 9. sınıfa yeni başlayacak öğrencilerin ders seçimine ilişkin iş ve işlemler 2022-2023 ders yılının ilk haftası içerisinde yapılacaktır.

10. SINIFTAN 11. SINIFA GEÇECEK OLAN ÖĞRENCİLER TIKLAYINIZ

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Nevşehir Ürgüp Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)