2022 Yılı Süleyman Çelebi Sergisi Açılışı

UNESCO tarafından 2022 yılı Mevlit olarak anılan Vesîletü'n-Necât'ın yazarı Süleyman Çelebi'yi anma yılı olarak ilan edilmesinden dolayı, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü tarafından o döneme ait sanatsal tasarım ve çalışmaları içeren eserlerden oluşan "2022 Yılı Süleyman Çelebi Sergisi" 12 Ekim 2022 tarihinde Muradiye Kuran El Yazmaları Müzesi'nde açıldı.

Sergi açılışına; 23. Dönem Ak Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak ve Eşi, Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın eşi Sayın Ayşegül Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Çelik, İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, çok sayıda protokol, Bursalı araştırmacı yazar Sayın Mehmed Safiyüddin Erhan Eşrefoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

2022 Yılı Süleyman Çelebi Sergisinde; Süleyman Çelebi'nin yaşamış olduğu döneme ait devlet erkânı ve sosyal yaşamda ki halk giysilerden oluşan koleksiyonda ki kumaşlar Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Dokuma Atölyesinde dokunup tasarlanmıştır. Hat, Tezhip, Minyatür ve Ebru sanatının yansıtıldığı tablolar, döneme ait figürlerden oluşan deri panolar, kalem işi tablolar, tuval boyamalar, çınar yaprağı, el yapımı kâğıt üzerine boyama çalışmaları, ahşap rölyef çalışmaları, değişik objeler, dönemin kültürel mirasını yansıtan eserlerin çalışıldığı ürünler yer almaktadır. Süleyman Çelebi sergisinde toplam 60 adet eser yer almaktadır.

 

2022 Yılı Süleyman Çelebi Sergisi, 12-17 Ekim 2022 tarihleri arasında Muradiye Kuran El Yazmaları Müzesinde,  17-30 Ekim 2022 tarihleri arasında ise Tayyare Kültür Merkezi'nde ziyarete açık olacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Osmangazi Bursa Olgunlaşma Enstitüsü

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)