2023 - 2024 1. Dönem 2. Ortak Sınav Takvimi

2023-2024 1. DÖNEM 2. ORTAK SINAV TAKVİMİ 

1. İlan edilen sınav tarih ve saatlerinde değişiklik yapılmaz. Yapılacak tüm çalışmalar sınav tarih ve saatine göre planlanır.
Öğrencilerin oturma planları okul müdürlüğünce planlanır ve her öğrenci  kendine ayrılan sıraya oturtulur. Öğrenciler; Sınav süresince sessiz bir şekilde hareket edecektir. 
Öğretmene herhangi bir şekilde soru sormayacaktır. Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeyecektir. Başkalarını rahatsız edecek davranışlar sergilemeyecektir.
Sınavı süresinden önce bitirdi ise sessiz bir şekilde yerinde oturup bekleyecektir. Süre bitiminden önce sınıftan çıkmayacaktır.
2. Okul düzeyinde yapılan ortak sınavların soruları öğretim programlarında belirtilen genel ve özel amaçlarıyla öğrenme kazanımları esas alınarak AÇIK UÇLU FORMATTA zümre öğretmenlerince KONU VE SORU DAĞILIMLARI
 TABLOSUNA GÖRE hazırlanır, zümre başkanlığı ve okul müdürlüğünün onay sürecinden sonra çoğaltılır. 
3. Öğrencilerin başarısının belirlenmesinde, eleştirel ve yaratıcı düşünme, araştırma, sorgulama, problem çözme ve benzeri becerileri ölçen araç ve yöntemlere önem verilir. 
4. Sınav esnasında merkezi sınavlarda uyulması gereken kurallar esas alınır. 
5. Sınav tüm sınıflarda eşzamanlı şekilde başlar ve eşzamanlı şekilde biter.  Sınav uygulaması tam olarak 40 dakikalık süreyi kapsayacak şekilde olacaktır.
6. Sınavlarda kurallara aykırı davranan öğrencilerin durumları sınav tutanağına yazılır ve gerekli disiplin işlemleri uygulanır.
7. Türk Dili ve Edebiyatı ve yabancı dil derslerinin sınavları iki aşamada yapılacak: önce yazılı sınavlar, sonra her öğrenci için yeteri kadar zaman ayrılacak şekilde ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçen
uygulama sınavları yapılacaktır. Yabancı dil derslerinin sınav puanları; yazılı sınavın %50’si, dinleme sınavının %25’i ve konuşma sınavının %25’i alınarak hesaplanır. Türk dili ve edebiyatı dersinin sınav puanları; yazılı sınavın %70’i, dinleme sınavının %15’i ve konuşma sınavının %15’i alınarak hesaplanır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırklareli Lüleburgaz Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)