2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Sınıf Kura Çekimi

Okulumuz kayıt bölgesinde ikamet eden ve 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında 1. Sınıfa gidecek olan öğrencilerimizin şubelerinin belirlenmesi için kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimine tüm birinci sınıf öğrencilerimizin velileri davetlidir.

05 Eylül Salı günü saat 10:00' da okulumuz kayıt bölgesinde ikamet eden ve ilkokul 1. sınıfa yeni kayıt olan öğrencilerimizin sınıf şubesini ve öğretmenini belirlemek amacıyla kura çekimi yapılacaktır. Okulumuz "Şube Belirleme Komisyonu" nun 28/08/2023 tarihinde yaptığı toplantıda aldığı karara göre okulumuzda düzenlenecek olan kura çekiminde uyulacak olan usul ve esaslar şu şekildedir;

 

1.      Kura ile Şube Belirleme İşlemleri, okul müdürü, müdür yardımcısı, 1. Sınıf okutacak öğretmenler ve okul aile birliği başkanından oluşan "Şube Belirleme Komisyonu" tarafından velilerin huzurunda gerçekleşecektir.

 

2.      Kura çekimi 5 Eylül 2023 Salı günü saat 10.00´da yapılacaktır. Okul idaresi tarafından velilere kura günü, saati ve yapılacağı yer ile ilgili bilgiler web sayfası ve sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.

 

3.      Kura çekimi başlamadan önce tüm velilere kura işleminde uygulanacak "Usul ve Esaslar" okunacaktır.

 

4.      Kura çekimine 2023-2024 eğitim öğretim yılında okula ilk defa kayıt yaptıran tüm 1. Sınıf öğrencileri dahil edilecektir.

 

5.      2022-2023  Eğitim Öğretim yılında eğitimlere katıldığı halde sınıf tekrarına kalanlar ile sürekli devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı olan öğrenciler bulundukları şubede eğitim öğretime devam edeceklerdir.

 

6.      RAM raporu ile tespit edilmiş Kaynaştırma öğrencileri için ilgili yönetmelik gereği işlem yapılacak olup birden fazla öğrencinin aynı sınıfa düşmesinde yönetmeliğe uygun önlemler alınacaktır.

 

7.      Kuraya girecek öğrenci listeleri kura çekiminin gerçekleşeceği yere tüm velilerin görebileceği şekilde asılacaktır.

 

8.  Belirlenen şubelere eşit sayıda dağıtılmaları için, kız ve erkek öğrencilerin kuraları ayrı ayrı çekilecektir.

 

9.  Yabancı uyruklu öğrencilerin şubelere eşit dağılımının sağlanması için kuraları ayrı torbadan çekilecektir.

 

10.  İkiz öğrencilerin aynı şubede eğitim görmeleri konusunda veli talebi doğrultusunda öğrencilerin kura işlemi gerçekleştirilecek, aynı sınıfta okuması talebi olan öğrencilerin isimleri tek bir kura kağıdına yazılarak kuraya sokulacak; farklı sınıf talebinde ise öğrenciler ayrı kura torbasında kuraya katılacaktır. Ayrı sınıflarda olmak isteyip uyum haftasında alışma sorunu yaşayan ikiz kardeşler aynı sınıfa verilebilecektir. Bu işlemler tutanak altına alınacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Burdur Merkez Sakarya İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)