2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Mayıs Ayı Etkinliklerimiz

Millî Eğitim Bakanlığınca daha önce öğrencilerin bilişsel, duyuşsal, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacağı düşünülen geleneksel çocuk oyunlarının okul ortamlarında canlandırılması, ders içi ve ders dışı faaliyetlerde yer alması ve okul bahçelerinde geleneksel çocuk oyunlarının oynanmasını teşvik etmek amacıyla "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Öğretmen Uygulama Kılavuzu" hazırlanmıştı. Okulumuzda ‘’28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü’’ kapsamında anan sınıfı, ilkokul ve ortaokul kategorilerinde oyunlar düzenlenerek; yıl sonu etkinlik haftası programına eklenmiş olup 12 Haziran Çarşamba günü oyunlar ve yarışmalar yapılacaktır.

29 Mayıs 1453 tarihinde İstanbul’un fethedilmesiyle, orta çağ kapanmış ve yeni bir çağ açılmıştır.  Bu fethe, Türk tarihinin en müstesna olayı olarak kabul edilerek de, Feth-i Mübin denilmiştir. İstanbul’un fethi, siyasi yönden ve neticeleri bakımından dünya tarihine kesin ve silinmez damgasını vurmuş bir zaferdir. Bu vesile ile, İstanbul’u bize bahşeden büyük Türk hakanı Fatih Sultan Mehmed’i ve onun kahraman ordusunu minnetle anıyor, bu güzel vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve şükranla yad ediyoruz. Okulumuzda, ‘’İstanbul'un Fethi'nin 571. Yıl Dönümü Kutlama Programı” gerçekleştirildi.

 

Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs;

19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.

19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 105. yıl kutlamaları okulumuzda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Şiirlerin okunması, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinin ve Gençliğin Ata'ya Cevabı sonrasında video gösterimleri yapıldı. Kutlama töreni Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile sona erdi.

 

Dünya Sağlık Örgütü önderliğinde, tütün ürünleri tüketiminin ve tütün dumanına maruz kalmanın yol açtığı sağlık, sosyal, çevresel ve ekonomik sorunlara karşı yürütülen mücadele bağlamında tüm dünya ülkelerinde her yıl 31 Mayıs günü, belirlenen tema çerçevesinde "Dünya Tütünsüz Günü" olarak kutlanmaktadır. 31 Mayıs Dünya tütünsüz gününe dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için öğrencilerimize bilgilendirme yapılarak, sınıflarımızda videolar izletildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Eskişehir Seyitgazi Cevizli İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)