2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Yetenek Sınavı Başvuru Şartları

 

 

ABDULKADİR ERİŞ GÜZEL SANATLAR LİSESİ 2023-2024 YETENEK SINAVI BAŞVURULARI

1-Başvurular e-okul veya okulumuz Başvuru Merkezi tarafından yapılacaktır. Okulumuza başvurular sırasında aşağıdaki belgelerin teslim edilmesi gerekmektedir.

a) Başvuru dosyası( Okuldan alınacak ve süresi içerisinde belgeler tamamlanıp okula teslim edilecektir.)

b)Kimlik fotokopisi

c) Özel eğitim ihtiyacı olan tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alacak, geçerli “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ve ortaöğretim kademesine yönelik “Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu” ya da “ÇÖZGER” sahibi adaylar Yetenek Sınavına belgeleriyle birlikte geleceklerdir.(Okuldan başvuru yapanlar başvuru sırasında ilgili evrakı okula teslim edeceklerdir)

d)Adaylar, Yetenek Sınavına girmelerine engel teşkil edebilecek bir sağlık sorunlarının olup olmadığını başvuru sırasında mutlaka bildirecektir. Bildirilmeyen sağlık sorunları ile ilgili sorumluluk öğrenci velisine aittir.

2-Görsel Sanatlar (Resim) bölümü için sınav esnasında adaylar; 35x50 ebadında duralit, HB ve 2B kalem, kalemtraş, silgi,en az 4 resim kıskacı getireceklerdir.(Getiremeyenler  okul tarafından temin edilecektir)

3-Müzik bölümü için Piyano hariç adaylar kendi müzik enstrümanlarıyla sınava katılacaklardır.

4-Müzik ve Görsel Sanatlar (Resim) için  değerlendirme ölçütleri kayıt dosyasında mevcuttur.

5- Yetenek sınavında kontenjana girmek için uygulama sınavında 50 puan şartı aranmaktadır. Ortaokul not ortalamasının yüzde 30’u ve yetenek sınavının yüzde 70’i alınarak sıralama oluşturulacaktır.( Kontenjan müzik 30,Resim 30’dur)

6-Eksik belge tesliminde ilgili aday öğrencinin velisi sorumludur.

7-Sınava başvurular 27 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve yetenek sınavları ise 10-16 Temmuz  tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav randevuları  e-okul üzerinden verilecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Malatya Yeşilyurt Malatya Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)