2023 - 2024 Mezunlarımızın Törenini Gerçekleştirdik

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 2023-24 Mezunları törenle uğurlandı

 

Keşan Mehmet Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 2023-24 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreni 30 Mayıs 2024 Perşembe günü gerçekleştirildi. Saat 18.30 sıralarında okulun bahçesinde başlayan törene Keşan Belediye Başkan Vekili Rasim Ergene, Beyendik Belediye Başkanı Ferat Gülver, Yenimuhacir Belediye Başkanı Tamer Kıral, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, AK Parti Beyendik Belde Başkanı Salim Değiççi, önceki dönem Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, okulun kurucu müdürü Osman Başak, muhtarlar, veliler, öğrencilerin aileleri katıldı.

Sunuculuğunu okulun Türk Dili Öğretmenleri Baskın Özüdoğru ve Dilek Saylam’ın yaptığı program mezun olan öğrencilerin sahneye tek tek davet edilmesiyle başladı. Ardından saygı duruşu ve okulun müzik öğretmeni Hüseyin Tansu Kırcıoğlu’nun yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edildi.

ILIMAN: HEDEFİMİZ, UYGARLIĞA GÜNÜMÜZDE DE YÖN VERMEK OLMALIDIR

Programda ilk konuşan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Murat Ilıman, mezuniyet törenine gelen davetlilere ‘hoş geldiniz’ diyerek sözlerine şu ifadelerle başladı: “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.’ demiştir. Biz öğretmenler, geleceğimizin teminatı gençlerimizi bu ülkü, bu söz doğrultusunda harekete geçirmeye çalışıyoruz. Orta Asya Steplerinde hür, bağımsız, şanlı ve medeni bir ulus olarak var olmuş; Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan Anadolu'ya yerleşmiş; Evladı Fatihan topraklarına, Rumeli'ye, Avrupa'ya medeniyeti taşımış bir milletin torunları olmanın gururunu yaşıyoruz. Ancak bize tarihle yetinmek yakışmaz. Hedefimiz, uygarlığa günümüzde de yön vermek olmalıdır.”

BU GECE NİCE IŞIKLAR, NİCE ŞAVKLAR SAÇIYOR BU OKUL!

Okul müdürü Ilıman, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün, bu gece nice ışıklar, nice şavklar saçıyor bu okul! Memleketime, Trakya’ya, Türkiye’ye direndir hemen ardımda duranlar. Kimdir ardımda duranlar bilir misiniz? Çanakkale’de, İstiklal mücadelesinde, 70. Alayda yıldırımlar gibi çarpışan Nezahat Onbaşı’dır bir tanesi. Bir diğeri ulusun gür sesi Halide Edip’tir hemen şurada duran. Heyhat bakın görün kimler yetişiyor bu okuldan! Hürriyet mücadelesinin alnı pak, gözü pek, vatanperver kahramanları var burada. Seyitler, Mehmet Akifler, Yörük Aliler… Daha niceleri filizleniyor, bu bağda, bu bahçede, bu okulda. Umudunu hiçbir zaman yitirmeyen, en karanlık günlerde Türk Milletinin bir meşale gibi önünü aydınlatan; umut umut, duman duman Mustafa Kemaller yetişiyor bu okuldan.”

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA TÜRKİYE İÇİN HAREKETE GEÇİN!

Öğrencilere seslenen Ilıman, “Sevgili öğrencilerim! Geleceğimize yön veren tüm değerlerimizdeki cesaret ve hamiyet sizlerde de var. Yeter ki siz farkında olun ve Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye için harekete geçin! Değerli öğretmen arkadaşlarım! İşte şaheserlerimiz burada. Aydınlık zihinlerle, cesaretle, bilimle, ahlakla yetiştirdiğimiz evlatlarımız yüksek adımlarla geleceğe doğru yol alıyor. Öğrencilerimize kattıklarınız için sizlere çok teşekkür ediyorum ve Bölgenin en iyi eğitim kadrosuyla çalışmaktan mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

NE MUTLU SİZE BUGÜN EVLATLARINIZIN MUTLU VE GURURLU GÜNÜNE TANIKLIK EDİYORSUNUZ

Konuşmasında veliler ve öğrencilerinin ailelerine hitaben konuşan Ilıman, şunları söyledi: “Değerli veliler, amcalar, teyzeler, kardeşler, büyükanneler, büyükbabalar. Ne mutlu size bugün evlatlarınızın mutlu ve gururlu gününe tanıklık ediyorsunuz. Hep birlikte yetiştirdiğimiz çocuklar, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceği, gidecekleri her alanda Mustafa Kemal'in birer temsilcisi olacak! Onlarla gurur duyun! Hepsi büyüklerini sayan, küçüklerini seven, gözeten bireyler olarak yetiştiler. Onların yetiştireceği nesiller de aynı onlar gibi apaydınlık olacak.

VEFALI OLUN SEVGİLİ ÇOCUKLAR!

Öğrencilere vefalı olmayı öğütleyen okul müdürü Murat Ilıman, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Sevgili öğrenciler. İşte geldik yolun sonuna. Gözlerimiz nemli, dudaklarımız titrek. Bakışlarımız ağlamaklı ama bir o kadar da gururlu. Biliyoruz ki eğitimde her son, yeni ve daha güzel bir başlangıç demek. Bizi hatırlayın güzel çocuklar! Üniversite sıralarına oturduğunuz ilk gün, kantinde çayınızı yudumlarken ve yaşadığınız şehrin kaldırımlarını adımlarken. Öğretmenlerinizin şefkatli bakışlarını hatırlayın, Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin geleneğini ve Mehmet Akif'in disiplinini hatırlayın. Gelenekler, değer katanlar çok önemlidir, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi için. Vefalı olun sevgili çocuklar! Size değer katanları, öğretmenlerinizi asla unutmayın! Ve gözü pek olun. Hakkınızı her yerde her alanda savunmaktan geri durmayın. Yolunuzu Atatürk'ün ışığı aydınlatsın, onun yolundan asla sapmayın. Muhtaç olduğunuz kudretin damarlarınızdaki asil kanda olduğunu unutmayın.”

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Ilıman, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Bu duygu ve düşünceler içerisinde, mezuniyet törenimizin öğrencilerimize, ailelerimize ve tüm eğitim camiasına güzel bir hatıra olarak kalmasını diliyorum. Öğrencilerimizin, girecekleri Yükseköğretim Kurumları Sınavında üstün başarı elde edeceklerine inanıyorum. Ve Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, fikren ve bedenen kendini vatan, millet ve eğitim yolunda feda etmiş tüm şehit, gazi ve eğitimcilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

Okul müdürü Murat Ilıman’ın ardından okulun kurucu müdürü Osman Başak duygusal bir konuşma yaparak okul öğretmenlerini, mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

Programda Beyendik Belediye Başkanı Ferat Gülver bir konuşma yaptı.

Başkan Gülver, mezuniyet törenine katılan davetlilere ‘hoş geldiniz’ diyerek konuşmasına şöyle başladı: Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 2023-2024 Yılı Mezuniyet Töreni’nde sevgili öğrencilerimizin heyecan ve mutluluklarına ortak olmak için buradayız. Öncelikle, bu akşamın haklı gururunu bizlere yaşatan, çağdaş değerlerle bilgi ve erdemin ışığında öğrencilerimizi aydınlatan sevgili öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Yine onları okutmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan anne-babalarını da kutluyorum.”

BAŞKAN GÜLVER ATATÜRK’ÜN ANISINI HATIRLATTI

Konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün bir anısını hatırlatmak istediğini söyleyerek devam eden Başkan Gülver, anıyı şöyle aktardı: “Özveri ve fedakarlıktan bahsedince sizlere Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bir anısını hatırlatmak isterim.

Yıl 1921, aylardan Temmuz 14; Batı Cephesi’nde düşman karşısında Türk ordusunun varıyla yoğuyla çarpıştığı zamanlar. Mustafa Kemal, masanın üzerine serilmiş bir haritanın başındaydı ve endişeli bir hali vardı. O kadar ki içeriye dönemin Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi ve Mazhar Müfit beylerin girdiğini fark etmedi bile ve Hamdullah Suphi Bey seslenmek zorunda kaldı. ‘Paşam’ dedi. Başını kaldırdı onları görünce gülümseyerek ayağa kalktı, ellerini sıktı, ‘buyurun’ dediler. Hamdullah Suphi Bey, “Vaktinizi almayacağız Paşam. Mazhar Müfit Beyin başkanı olduğu Öğretmenler Derneği Ankara’da 200’den fazla öğretmenin katılacağı bir toplantı düzenleyecek. Fakat böyle bir zamanda, savaş bu kadar yoğunlaşmışken, böyle büyük çaplı bir toplantı size ayak bağı olabilir. Uygun görürseniz erteleyelim” dedi.

Mustafa Kemal, “Hayır ertelemeyin. Cahillikle, ilkellikle savaş düşmanla savaştan daha az önemli değildir. Toplantıya katılacağım ve konuşacağım” dediler.

İşte bizler bu anlayışa sahip ataların torunları olarak kıymetli öğretmenlerimiz sizlerin varlığıyla gurur duyuyoruz ve duymaya her zaman devam edeceğiz.

ONA BİR YAŞAM KURMAYIN, KENDİ YAŞAMININ MİMARI OLMASINA YARDIMCI OLUN

Psikolog, akademisyen Doğan Cüceloğlu’nun bir tespitini aktaran Başkan Gülver, “Sevgili öğrencilerimizin anne ve babaları; sizlere merhum Doğan Cüceloğlu’nun çok anlamlı bir tespitini aktarmak istiyorum; ‘Şu dünyada her şeyin en iyisine layık çok özel ve güzel bir çocuk var. O, sizin evinizde yaşıyor. Ona bir yaşam kurmayın, kendi yaşamının mimarı olmasına yardımcı olun.’ Olun ki, hayatta bugünkü gibi ne kadar sağlam adımlar attıklarını görün. Görün ki, tıpkı bu akşam onları gurur duyarak alkışlarken süzülecek olan gözyaşlarınız onların gülümsemesiyle perçinlensin.” dedi.

KİTAP OKUYUN, YABANCI DİL ÖĞRENİN

Kitap okumanın önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Ferat Gülver, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Sevgili gençler, Zaman su misali… 4 yıllık lise eğitim-öğretim serüvenini diplomalarınız ile taçlandırmanın vakti geldi. Şimdi öğrendiklerinizi uygulama ve yaşama dönüştürme zamanı. İşte tam bu noktada sizlere bir büyüğünüz olarak naçizane birkaç tavsiye vermek isterim. Eğer bir taşla birkaç kuş vurmak istiyorsanız öncelikle bir kitaplığınız olsun.

Kitaplar size geniş bir hayal dünyasının ve yaratıcı düşünmenin kapılarını aralayacak. Einstein’in dediği gibi; ‘mantık sizi A noktasından B noktasına götürür, hayal gücü ise her yere.

Ve yine kitaplar, size etkili konuşma becerisi ve iyi bir diksiyon katacaktır. Hele ki Trakyalı iseniz zaten diksiyona 1-0 geriden başlıyorsunuz. Muhabirlik yaptığım dönemde tv ekranlarında haber sunuculuğu teklifi aldım ama maalesef, söyleyemediğimiz ‘h’ harfinin azizliğine uğrayıp diksiyon kısmında elendim. Kitaplar iyi ya da kötü, mutlu veya mutsuz biten tüm sonlarda size farklı arayışlar, stratejiler ve problem çözüm yolları sunacak. Böylece aklınızda hep bir B planınız olacak. Ve geldik en önemlisine… Yabancı dil öğrenin.

Sizler bir değil, ne kadar öğrenebiliyorsanız o kadar dil öğrenin. Çünkü son 10 yıla kadar 1 dil yeterli görünüyordu, şimdi 2-3 dil biliyorsanız tercih ediliyorsunuz.

Hayatınızda elinizden geldiğince çok insan tanımaya çalışın, bir yerde bir gün onların varlıkları ve size kattıkları muhakkak işinize yarayacaktır.”

Beyendik Belediye Başkanı Ferat Gülver, konuşmasını şu ifadelerle bitirdi: “Evet sevgili gençler, son sözüm; öncelikle kendi geleceğinize sahip çıkın, çünkü her başarı bir mücadelenin ürünü.
Kendinize inanın, başaracağınızdan emin olun. Biz yerel yöneticiler olarak sizlere istediğiniz ve ihtiyacınız olan desteği vermeye hazırız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Sözlerime son verirken tekrar her birinizi tebrik ediyor, eğitim hayatınızda başarılar diliyorum. Bu vesileyle, LGS ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

 Konuşmaların ardından bayrak ve flama teslimi gerçekleştirildi.

Ardından okulun 1., 2., 3.’sü olan öğrencilere plaket ve çiçekleri takdim edildi.

Okul 3.’sü 12 B sınıfı öğrencisi Sevilay Canbaz’a plaket ve çiçeğini Yenimuhacir Belediye Başkanı Tamer Kıral takdim etti.

Okul 2.’si 12 B sınıfı öğrencisi Merve Yüksel’e plaket ve çiçeğini Keşan Belediye Başkan Vekili Rasim Ergene takdim etti.

Okul 1.’si 12 B sınıfı öğrencisi Ebrar Doğa Sayın’a da plaket ve çiçeğini Beyendik Belediye Başkanı Ferat Gülver takdim etti.

Okul 1.’si öğrenci yaş kütüğüne plaket taktıktan sonra bir konuşma yaptı. Ardından Onur Kurulu Başkanı 12 B sınıfı öğrencisi Buğra Arda Yazıcı da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Dinletinin ardından sınıf öğretmenlerine çiçek takdim edildi.

Daha sonra öğrenciler sınıf öğretmenlerinin elinden diplomalarını aldıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Programda okul öğretmenleri sahneye davet edildi. Okul Müdürü Murat Ilıman, öğretmenlere çiçek takdim etti. Okulda çalışan personele de okulun müdür yardımcısı Ergün Gül çiçek takdim etti.

Mezuniyet töreninin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere önceki dönem Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu çiçek takdim etti.

Son olarak okul aile birliği başkanı Nazan Tümer ve yönetimine AK Parti Beyendik Belde Başkanı Salim Değiççi çiçek takdim etti.

Çiçek takdimlerinin ardından program 4 yıl sonunda mezun olan öğrencilerin kep atmaları ile son buldu.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Edirne Keşan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)