2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Yayımlandı

LGS TERCİH KILAVUZUNDA YER ALAN ÖNEMLİ 10 BİLGİ

1- Tercihlerin, tercih ve yerleştirme kılavuzuna uygun olarak elektronik ortamda hatasız ve eksizsiz bir şekilde yapılması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli sorumludur.

2- Tercihlerle ilgili tüm duyurular meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr adreslerinden yapılacaktır.

3- Tercihler 3-19 temmuz tarihleri arasında e-okul sistemi üzerinden yapılacaktır. *Son gün 19temmuz saat 17.00'a kadar tercihler yapılabilir.* *Tercih sonuçları 24 temmuzda açıklanacaktır.* 

4- E-okuldan yapılan tercihler ortaokul okul müdürlükleri tarafından mutlaka onaylatılması gerekmektedir. *Onaylatılmayan tercihler geçersiz sayılacaktır.* 

5- Öğrenci ya da velisi herhangi bir nedenle elektronik ortamdan tercih yapamayacağı durumda ortaokul okul müdürlüklerine giderek tercih kılavuzunda yer alan Ek-1 formunu doldurup tercihini onaylatabilir. 

6- Beş yerel, on merkezi ve beş pansiyonlu okul olmak üzere toplam 20 tercih hakkı bulunmaktadır. 

7- *Her öğrenci en az bir tane yerel okul tercihi yapmak zorundadır.* Yerel okul tercihi yapmayan öğrencilere merkezi ve pansiyonlu okul tercih ekranı açılmayacaktır.

8- Yerel okullarda kayıt alanı, komşu kayıt alanı ve diğer kayıt alanı olmak üzere üç kayıt alanı bulunmaktadır. *Yerel tercihlerde en az 3 okul kayıt alanından olmak zorundadır.* Yerel tercihlerde aynı okul türünden (imam-hatip, Anadolu lisesi, meslek lisesi gibi) en fazla 3 okul tercih edilebilir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Merkez Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)