2024 - 2025 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Süreci ve İdari Hizmetlere İlişkin Bilgilendirme

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT SÜRECİ ve İDARİ HİZMETLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

 

Sayın Velilerimiz;

Bilindiği gibi birinci sınıflar öğrenci kayıt ve kabul işlemleri e-kayıt yöntemi ile öğrencinin MERNİS sisteminde kayıtlı adresine uygun olarak e-kayıt yönetimi ile yapılmaktadır ve süreç öğrencinin yasal vasisi-velisi-annesi-babası tarafından e-Devlet "İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okullatı Sorgulama" e-Kayıt üzerinden takip edilebilmektedir.

Kayıt süreci "Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği"nin aşağıda belirtilen hükümleri doğrultusunda yürütülecektir.

* Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında yeni kayıtlar, temmuz ayının ilk iş gününde başlar. Kayıt işlemi, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır.

*  İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir. 

* Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteler.

* İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Nilüfer Canaydın İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)