2024 - 2025 Eğitim Öğretim Yılı Okul Kıyafet Değişikliği

Okulmuz velilerine yapılan anket sonuçlarına göre okul kıyafeti tek tip olarak seçilmiştir. 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak yeni tek tip kıyafete geçiş yapılacaktır. Tüm veli ve esnaflara duyurulur.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL ÖĞRENCİLERİNİN KILIK VE KIYAFETLERİNE DAİR YÖNETMELİĞİNİN

MADDE 3 – (1) 4 üncü maddede yer alan sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbesttir.

(2) (Değişik: 8/7/2013-2013/5125 K.) Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz. Ancak, okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, 4 üncü maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yüzde ellisinden fazlasının muvafakati alınarak ilgili eğitim-öğretim yılı için okul kıyafeti veya kıyafetleri belirlenebilir. Bu fıkranın uygulanmasına dair usûl ve esaslar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönerge ile belirlenir.

(3) Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, yaş grubu özelliklerine uygun, temiz ve düzenli bir kıyafet giyer.

(4) Öğrenciler, öğrenim gördükleri programın özelliğine göre atölye, işlik ve laboratuarlarda önlük veya tulum, işyerlerinde ise yapılan işin özelliğine uygun kıyafet giyer.

(5) Öğrenciler, beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giyer .

İlgili maddeleri gereği velilerimize anket uygulanmış olup %66,8 tarafından tek tip okul kıyafeti seçilmiş olup, aşağıda görselleri verilen kıyafetlere 2024-2025 eğitim öğretim yılından kademeli olarak geçiş yapılacaktır. Tüm velilerimize ve esnafa duyrulur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Ataşehir Mustafa Öncel Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)