23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 100. Yıl Kutlamaları

 

Veli ve Öğrencilerimizin Bilgisine!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100.Yılında Eskişehir olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Ülkemize layık bir şekilde kutlanmasının sağlanması hedeflenmektedir.

Bu  kapsamda  tüm  idarecilerimiz  ve  öğretmenlerimiz  ile  işbirliği yapılarak, öğrencilerimizin  velileri ile  birlikte 23  Nisan  Ulusal Egemenlik  ve Çocuk  Bayramının 100. Yılı  kutlamalarına  evlerinden  katılmasını sağlamak  amacıyla  program  yapılması  uygun görülmüştür.

Anılan program dahilinde;

-23 Nisan 2020 Perşembe günü saat 11.30'da okullarımızın zil sistemlerinden 100.Yıla özel olarak hazırlanan "Yüzyıllar Yaşa 23 Nisan Marşı"nın çalınması ve çocuklarımızın evlerinin balkonundan bayraklarıyla birlikte marşı söylemeleri,

-Evlerin balkon veya pencerelerine Türk Bayrağı asılması ve 23 Nisan temalı süslemeler yapılması,

-Çocukların evlerinde bireysel olarak oynadıkları yöresel halk oyunları videolarının birleştirilmesi ile hazırlanan videoların 23 Nisan günü İl/İlçe MEM ve okulların sosyal medya hesaplarından yayımlanması(Bar, Kafkas, Halay, Horon, Karşılama, Zeybek vb.).

-23 Nisan ile ilgili öğrencilerimizin kendi yazdıkları bir şiiri evlerinde okuyup "23 Nisan Şiirim" etiketiyle sosyal medyada paylaşması.

-Çocukların evlerinin uygun bir bölümünde 23 Nisan için yaptığı resim ve yazdığı şiir, afiş, slogan hazırlanıp fotoğraflarının sınıf öğretmenlerine gönderilerek okullar tarafından video oluşturulup sosyal medyada paylaşılması,

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Eskişehir Sivrihisar Dümrek Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)