23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun!

“Küçük hanımlar, küçük beyler… Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.”

Mustafa Kemal Atatürk

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda coşkulu bir törenle kutlandı. Tüm öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla; çeşitli oyunlar ve gösterilerle devam eden törende çocuklar, bayram coşkusunu yaşadılar. Okulumuzda 23 Nisan ruhuna yakışır bir şekilde yapılan kutlamada çocuklar şiirler okudu, şarkılar söyledi ve birbirinden eğlenceli danslar sergiledi.

1.Sınıf öğrencilerinin sandalye kapmaca, 2. Sınıf öğrencilerinin yumurta taşıma, 3. Sınıf öğrencilerinin balon patlatma, 4. Sınıf öğrencilerinin çuval yarışı gibi müsabakalarla eğlendiği bu güzel günde, yüzler kazanmanın mutluluğu ve katılımın verdiği coşkuyla bir kez daha güldü.

Tören, Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası ile Satranç Turnuvası’nda dereceye giren öğrencilere hediye verilmesiyle son bulmuştur.

Okulumuzda olduğu gibi ülkemizin dört bir yanında yapılan bu kutlamalar, milli birlik ve beraberliğinin yanı sıra, çocuklara olan saygı ve sevginin de bir ifadesi olarak ön plana çıkıyor.

Bu anlamlı günde, çocukları geleceğimizin teminatı olarak anıyor; onların mutluluğu ve güvenliği için çalışma sözümüzü bir kez daha dile getiriyoruz. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Pursaklar Yıldırım Beyazıt İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)