23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun

 

"Türk Milletinin istikbali bugünkü çocukların isabetli görüşü ve yorulmak istidadında olmayan çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.” 

                                               M. Kemal ATATÜRK

Millî Egemenliğin en kısa tanımı şudur; “Egemenliğin tek meşru kaynağı ve sahibi Millettir.” Millet iradesi, fertlerin iradelerinin bir araya gelmesinden ve kaynaşmasından oluşmaktadır. Millî egemenlik, milletin bölünmez iradesini temsil eder. “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Ulusun Olacaktır” ilkesi doğrultusunda hiç bir güç, hiç bir iç ve dış kuvvet bu hakkı ulusun elinden alamaz. Ulusumuz, en kutsal varlığı olan bağımsızlığını gerektiğinde canı pahasına korumuştur ve her zaman da koruyacaktır.

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ün 23 Nisan 1929´da Milli Egemenlik şuuruna sahip Türk Milletinin geleceği olan çocuklarına armağan ettiği bu bayram, Türk milletinin gönlünde, Türk milletinin bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak önemli bir yer etmiş ve çeşitli etkinliklerle yapılan her kutlamada  millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmiş ve gelecekte de temsil etmeye devam edecektir.

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği bu önemli tarih, 1929 yılından bu yana her yıl olduğu gibi bu yıl da ülke genelinde coşkuyla kutlandı.

Okulumuz Öğretmenlerinden İlknur ÜNAL, Rabia SÖĞÜT ve Barış YÜKSEKTEPE´nin hazırlamış olduğu ve tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikler, yarışmalar, gösteriler, şiirler ve konuşmalardan oluşan program son derece renkli sahneleri sayesinde adına yakısır bir şekilde bayram kutlaması oldu. Program, saygı duruşu, İstiklal Marşı´nın okunması ve okul müdürümüz Osman YILMAZ´ın günün anlam ve önemini içeren konuşması ile başladı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Gümüşdere Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)