24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları

Dereköy İlk ve Ortaokulu öğrencileri;24 Kasım Öğretmenler Gününde Öğretmenlerine, bir güne sığmaz size olan sevgimiz, dediler. Öğretmenlerine sevgi ve muhabbetlerini sundukları güzel bir programla Öğretmenlerinin Öğretmenler Günlerini kutladılar.

Dereköy İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Okul Sınıf Öğretmenlerinden Nuray AKAR'ın rehberliğinde hazırladıkları programa öncelikle Başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı'yla başladı. İstiklal Marşı biter bitmez günler öncesinden öğretmenlerine sürpriz olarak hazırladıkları 'Senden Daha Güzel' şarkıyı tüm okul öğrencileri hep birlikte söylemeye başladılar ve ellerinde kırmızı fon kartondan hazırladıkları büyük kalplerin içine Öğretmenlerinin isimlerini nakşettiler. Yürekten söylenip öğretmenlerine ithaf ettikleri şarkı sonrası salonda duygusal anlar yaşandı.

Program için günler öncesinden Okul Öğretmenlerinden Hakkı DOĞAN ŞAHİN rehberliğinde Okul öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan 'Benim Gözümden Öğretmen'im' adlı video, izleyen Öğretmenleri duygulandırdı. Programa 7. Sınıf öğrencilerinin hazırlayıp sundukları 'Öğretmen'im' adlı orotoryo ile devam edildi.4.sınıf öğrencilerinin İlkokul Öğretmenlerinin hepsine isim isim yazdıkları şiirleri dramatize ederek okumaları, şiirle tiyatroyu birleştirmeleri damaklarda inanılmaz lezzet bırakmanın yanında izleyenlerden büyük beğeni toplamıştır. 5.sınıfların başarılı bir şekilde oynadıkları 'Veli Toplantısı' skeci salonu kahkaha seslerine boğmuştur.8.sınıf LGS öğrencileri Branş Öğretmenlerine duydukları sevgi ve minnetlerini her öğretmenine ayrı ayrı şarkı sözü yazıp seslendirerek özel ve hoş bir sürpriz hazırlamışlardır. Yüzlerde tebessüm, gönüllerde yer eden, dillerde dolaşan şarkı sözleri bırakmışlardır.4.sınıfların en son kapanışta 'Benim Adım Öğretmen' şarkısını Öğretmenlerin fotoğraflarının olduğu slayt eşliğinde söylemeleri ortamda güzel anlar yaşattı. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı program ilçe genelinde günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan edebi dal şiir yarışmasında ikinci ve üçüncü olarak okulu temsil eden öğrenciler Okul Müdürü Ali Osman KILIÇ tarafından ödüllendirildi.

Görüşlerini aldığımız Okul Müdürü Ali Osman KILIÇ: "Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Bizleri ham bir madde olarak ele alan öğretmenler, üzerimizde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak bizi şekillendirirler. Duygularımıza, ruhumuza, fikirlerimize ve hayata bakışımıza en güzel desenleri verirler. Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları ve Atatürk ilkelerine bağlılığı öğreten öğretmenlerimizdir. Biz onların eseriyiz. Sıhhatini, nefesini, enerjisini, gençlik yıllarının hepsini bizim için harcar. Ne mutlu bizlere ki bu kutsal orduda yer alıyoruz. Bu kutsal orduya yakışır bir nefer olmak en büyük hedefimizdir. Üzerimde emeği geçen tüm öğretmenlerim başta olmak üzere birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğumuz Öğretmen arkadaşlarımın gününü kutluyorum." dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Hisarcık Şehit Fatih Seven Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)