24 Kasım Öğretmenler Günü Sanal Törenimiz

        Bugün , Atamızın 24 Kasım 1928'de Başöğretmenliği kabul ettiği gündür. O'nun 100. doğum yılı olan 1981 yılından beri  "Öğretmenler Günü" olması sebebiyle  bu programı hazırladık.

1 Kasım 1928'de Latin alfabesine dayalı yeni Türk Alfabesinin kabulünden sonra, 24 Kasım 1928'de yayımlanan Millet Mektepleri Talimatnamesi gereğince, yurdun her köşesinde Millet Mektepleri açılmış, halka yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir. Atatürk bu çalışmalara "Millet Mektepleri Başöğretmeni" sıfatıyla katılmıştır.

 

 TÖREN PROGRAMI

 -Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

 -Okul Müdürmüz Cem ARAS'ın günün anlam  ve önemini anlatan konuşması

 -11G Sınıfı öğrencilerinden Ayşe Nur Karadeniz ve 11M Sınıfı öğrencilerinden Ataberk Beşler'in okuyacağı  ''Dünyanın Bütün Çiçekleri '' şiirinin  seslendirilmesi

   -11M sınıfı öğrencisi Zeynep Çağlar '' Çocuklarım'' adlı şiirinin seslendirilmesi

-Kapanış

 

            "Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir. Topluma, milletime ben öğretmenlik yapabiliyorsam beni onunla anlatın; yoksa kazandığım zaferler, yaptığım öteki işlerle beni anlatmanız pek mühim değildir." demiş Mustafa Kemal Atatürk.

Bu sözleriyle Mustafa Kemal Atatürk asıl vasfının öğretmenlik olduğunu ne güzel bizlere ifade etmiş. Temel olarak varlığını bizlere yol gösteren öğretmenlerimizde görmekten mutluyuz.

          Başta BAŞÖĞRETMENİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK  olmak üzere bütün öğretmenlerimize en derin saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz. 30 Ekim 2020 İzmir Depreminde kaybettiğimiz öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu depremde mağdur olan  kıymetli öğretmenlerimize geçmiş olsun diyoruz.  Programda emeği geçen kıymetli öğretmenlerimize ve öğrencilerimize  teşekkür ederiz.   

-----------------------------------------------------------

Not: Videoları cep telefonundan izlemek isteyen izleyicilerin, telefonu yatay konumda ve tam ekran açıp izlemeleri tavsiye edilir.
----------------------------------------------------------- 

1. Sunucu Konuşması - (Emirhan UĞUR-11/N)       

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

İzmir Bayraklı Mustafa Kemal Anadolu Lisesi

Kaynak:https://mkal35.meb.k12.tr/icerikler/24-kasim-ogretmenler-gunu-sanal-torenimiz_10312202.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)