29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Değerli öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler ;

   Cumhuriyet bir gün öncesinden kararlaştırılıp ilan edilmemiştir.1915´ de Çanakkale´deki o eşsiz direnç  , 19 Mayıs 1919´da Samsun ´dan başlatılan kurtuluş mücadelesi ve kongrelerle devam etmiş  ,23 Nisan 1920 TBMM´nin açılması ve  9 Eylül  1922 de düşmanın İzmir´den denize dökülmesiyle ulusumuz tekrar bağımsızlığına kavuşmuştur.Bu eşsiz mücadelenin taçlandırılması ise 29 Ekim 1923 de Cumhuriyetin ilan edilmesi ile gerçekleştirilmiştir.

   Bütün bu mücadelenin eşsiz mimarı ve önderi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet ilanından sonra gerçekleştirdiği birçok devrimle  halk iradesine dayalı  , eşit yurttaş ve  milletin egemenliğine dayalı ,  laik ,sosyal ve  hukuk devletinin temellerini atmıştır.

Sevgili öğretmen arkadaşlarım ve öğrenciler ;

Cumhuriyet´i daha da yüceltmek için üretken ve çalışkanlıktan ödün vermemek zorundayız.Unutmamalıyız ki Cumhuriyet değerleri asla eskimez.

   Başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte severek  canlarını veren şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor ve bayramınızı kutluyorum.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Artvin Kemalpaşa Köprücü Ortaokulu

Kaynak:https://koprucuortaokulu.meb.k12.tr/icerikler/29-ekim-cumhuriyet-bayramimiz-kutlu-olsun_2785979.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)