29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Cumhuriyet´imizin ilanından bugüne 94 sene geçti. Biz de Akçaşehir İlk/Ortaokulu olarak 94. yılı Belediye Meydanı´nda kutladık.

       Kurtuluş savaşı yıllarında, vatanımızın işgale uğradığı yıllarda Mustafa Kemal; "Tek bir egemenlik var o da milli egemenliktir. Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır." demişti. Mustafa Kemal´in bu sözünden 94 sene geçti. Bu 94 sene içerisinde acılar da yaşadık hüsranlar da. Birliğimize ve dirliğimize zeval vermeye çalışanlar oldu. İzin vermedik ayakta kaldık. Şimdi ise tekrar diriliş zamanı. Büyük Önderin dediği gibi ulusumuz dirilmiş, birleşmiş ve oynanan oyunların farkına varmıştır.

 

       28 Ekim 1923 yünü Mustafa Kemal; ´´Efendiler yarın Cumhurşyet´i ilan edeceğiz.´´ dedi ve 29 Ekim 1923´te güç artık milletin elindeydi. 29 Ekim 1923´te Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti ilan etti, savaş günlerinin yarası Cumhuriyetin ilanı ile sarılmaya başlandı.  

 

        Cumhuriyet özgürlüktür, Cumhuriyet yükseliştir, Cumhuriyet Türkiye´dir. Cumhuriyet tüm yurttaşlarımızın seçme ve seçilme özgürlüğüdür, Cumhuriyet can suyumuzdu hayat suyumuzdur Cumhuriyet.

 

         Cumhuriyet´imizin ilanından bugüne 94 sene geçti. Biz de Akçaşehir İlk/Ortaokulu olarak 94. yılı Belediye Meydanı´nda kutladık. Kutlamalar 28 Ekim Cumartesi günü çelenklerin sunulması ile başladı. Okulumuzun çelengini Okul Müdürümüz Ahmet DİLBEYEN, Belediye çelengini Belediye Başkan Vekili Bekir YILDIZ ve  Akçaşehir Çok Programlı Anadolu Lisesi çelengini ise Keramettin TUNCER sundu. 29 Ekim Pazar günü ise Akçaşehir Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Akçaşehir Belediyesi´nin iştiraki ile kutlamalar devam etti. Kutlamalarda açılış konuşmasını Okul Müdürümüz Ahmet DİLBEYEN, Sunumu  Akçaşehir Çok Programlı Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni ve Beden Eğitimi Öğretmeni Ercan ATAĞAN yaptı. Kutlamalar öğrencilerin şiir ve oratoryo gösterileri ile devam etti.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Akçaşehir İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)