29 Ekim Kutlamalarında Kompozisyonlar Yarıştı ve İl Birinciliği Geldi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilde düzenlenen kompozisyon yarışması öncesi okulumuz öğrencileri arasında ön bir kompozisyon yarışması düzenlendi.

29 EKİM KUTLAMALARINDA KOMPOZİSYONLAR YARIŞTI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilde düzenlenen kompozisyon yarışması öncesi okulumuz öğrencileri arasında ön bir kompozisyon yarışması düzenlendi. Kaleme aldıkları metinlerde cumhuriyetin önem  ve değerine ilişkin düşüncelerini dile getiren öğrenciler, yarışmaya oldukça ilgi gösterdi. Okulumuz Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerince yapılan değerlendirme sonrası 12/B sınıfı öğrencimiz Zeliha Gül KAYA  birincilik, 11/A sınıfı öğrencimiz Elif Nur MİNAZ ikincilik, 11/A sınıfı öğrencimiz Yunus Emre KALAYCI ise üçüncülük derecesi elde etti. Dereceye giren öğrencilerimize okulda yapılan tören ile ödülleri takdim edildi.

Yarışmaya katılan öğrencilerimizden Yunus Emre KALAYCI, ilde yapılan yarışmada ise aşağıdaki kompozisyonu ile birincilik ödülüne layık görüldü. Yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, okulda ve ilde derece alan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

                          CUMHURİYET BİZE EMANET

 

           Cumhuriyet... Doksan sekiz yıldır bu topraklar üzerinde yankılanan hoş bir sedadır cumhuriyet. Kimi zaman mutlu bir çocuğun sesi, kimi zaman okulda okuduğumuz İstiklal Marşı, kimi zaman da özgürlüğün sesidir cumhuriyet.

           Peki neydi bizim için cumhuriyet? Uğruna her şeyimizi verdiğimiz, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın sembolüydü cumhuriyet. Uğruna dökülen nice kanlara, gözyaşlarına karşın bizim kazandığımız şeyin adıydı cumhuriyet. Bir annenin evladı için döktüğü gözyaşı, genç bir kızın ise sevdiğinin arkasından yaktığı ağıttı cumhuriyet.

           Peki hayatımızda çok önemli bir yeri olan, bağımsızlığımızın temelinde bulunan cumhuriyet nasıl kazanıldı? Unutmayalım  ki kolay kazanılmayan, uğruna binlerce canın verildiği bir cumhuriyetin çocuklarıyız. Nice insan bu yol uğruna şehit ve gazi olmuş. Nice anne baba gözyaşı dökmüş savaşa giden evladı için. Ama hiçbir zaman bu yoldan dönmemiş ve sağlam adımlarla ilerlemişler hedeflerine. Otur ve hayal et. Dedeni ve onu savaşa yollarken ne kadar içi yansa da tek damla gözyaşı dökmeyen annesini. Ve bunu düşünerek sen de onlar gibi bir adım at kimin ne dediğini umursamadan, sağlam ve güçlü.

          Cumhuriyet ile ilgili "Bize bu cumhuriyet dedelerimizden miras kalmadı, biz onu torunlarımızdan ödünç aldık." sözü tüm durumu özetler niteliktedir. Cumhuriyet gelecek nesillerin emanetidir bize. Ve sen bu emaneti korumak istiyorsan bugünden, yani oturduğun sıradan başlamalısın her şeye. Bilmediklerini öğren ve duyur duyması gereken herkese. Çekebildiğin kadar yükseklere çek bayrağını, tutabildiğin kadar yüksek tut sesini İstiklal Marşını okurken. Cumhuriyeti ancak böyle koruyabilir, böyle sahip çıkabilirsin emanetine.

           Cumhuriyetimizi korumakla ilgili bir diğer noktada ise Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün "Öğretmenler! Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmenizi ister." sözü öne çıkar. Buradan da anlaşılacağı üzere gerek öğretmenlerimize gerekse bize büyük sorumluluk düşmektedir. Öğretmenlerimiz bize cumhuriyeti bize aktarmak ve cumhuriyetin özünü bize anlatmak ile sorumluyken biz ise onu anlayıp, koruyup, gelecek nesillere aktarmak ile sorumluyuz.

           Peki neden her yıl 29 Ekim'i kutluyoruz? Çünkü 29 Ekim onlarca yiğit erkeğin ve cefakâr kadının o dikenli ve zorlu yolun sonuna ulaştığı gündür. Yani 29 Ekim bizim özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın günüdür. Ve bize ise bu günü tam olarak anlayıp ona göre yaşamak düşmektedir. Cumhuriyet uğruna biz de atalarımızın yaptığı gibi elimizden geleni yapmalı ve onu gelecek nesillere iletmeliyiz.

          Unutma, haritası olmayan hazinenin adıdır cumhuriyet. Bu hazineyi bulan hayatı boyunca zengin olur, hür olur.

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Merkez Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)