30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü

Psikolojik danışmanlar; işbirliğinde bulunma, dayanışma içinde olma ve mesleki gelişimi sağlamak için Temmuz 1989'da Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği'ni kurmuşlardır. Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) alanındaki, bilim insanları tarafından demokratik yöntemlerle ilk resmi toplantı ve ilk yönetim kurulunun oluşturulması 30 Eylül 1989'da gerçekleştirilmiştir.

Derneğin, o zaman kuruluşunda aktif görev alan bilim insanları ve şimdiki Genel Başkan Uzman Psikolojik Danışman Oğuz Özat'ın girişimleri, meslektaşlarımızın gayret ve çabalarıyla içinde bulunduğumuz 2020 yılından itibaren, 30 Eylül günü, "Psikolojik Danışmanlar Günü" olarak kabul edilmesi yönünden teveccüh ve ortak akıl oluşmuştur.

İlk genel kurulun  (30 Eylül 1989) gerçekleştirildiği tarih dikkate alınarak her yıl "30 Eylül" tarihinde "Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü" olarak belirlenmiş ve karara bağlanmıştır.

Aynı zamanda her yıl Eylül ayının son haftası "Psikolojik Danışma ve Rehberlik Haftası" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.


Tüm meslektaşlarımızın ve aday psikolojik danışmanların Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü kutlu olsun!

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Fatih Fatih Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)