40 Hadis Yarışması

Haftalardır devam eden çalışmalar kapsamında okulumuzda 40 Hadis yarışması  düzenlenmiştir. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün İmam Hatip  Okullarında düzenlediği projeyi Okulumuz Müdür Yardımcısı Musa ÇAKAR, okulumuz Din Kültürü Öğretmenlerine aktarmış olup proje de öğretmenlerimiz tarafından yürütülmüştür

Hadis ve sünnetin önemi

 Okulumuzun Müdür Yardımcısı Musa ÇAKAR   tarafından öğrencilere İslam´ın temel kaynaklarından olan hadis ve sünnetin önemini kavratmak, hadis metinlerini okuma ve anlama yeteneği kazandırarak güncel olaylar ışığında hadisleri doğru yorumlamalarına yardımcı olmak, ahlâkî değerleri kazandırmak ve bu değerlerin oluşmasında hadislerin rolünü fark ettirmek amacıyla düzenlendi. Yarışmada öğrencilerin mesleki bilgi, beceri ve yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlayarak özgüven kazandırılması da amaçlandı.

Hitabet ve mimikler etkili oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü´nün 40 Hadis Etkinlik Yarışmaları´ndaki hadislerden sorumlu tutuldular. Sözlü bilgi yarışması şeklinde düzenlenen yarışmada öğrenciler, hadislerin hem Arapça hem de Türkçe metinlerini okudular. Yarışmada öğrenciler, doğru okuma, mimikler, vurgulu okuma, hitabet ve seri okuma ölçütleri dikkate alınarak değerlendirme yapıldı. Yarışmayı 7 /A İmam Hatip sınıfından Zeynep AKGUL kazanmıştır. Kaybedeninde kazandığı bu yarışmaya yoğun ilgi olmuştu. Yarışmayı katılan herkese teşekkür ederiz. Ayrıca yarışmayı düzenleyen Din Kültürü Öğretmenlerimiz Habibe DURSUN, Muhammed DEDEOĞLU ve Hacere YILMAZ hocalarımıza teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Yeşilli Yeşilli Yatılı Bölge Ortaokulu

Kaynak:https://yesilliybo.meb.k12.tr/icerikler/40-hadis-yarismasi_6282673.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)